HIV: tovább élnek

Az egészségesek átlagához közelít a HIV-fertőzöttek életkilátása az egyre jobb kezelésnek köszönhetően - állapították meg Bristol-i Egyetem kutatói, akik vizsgálati eredményeiket a The Lancet című orvosi folyóiratban közölték.


Tanzánia negyven egészségközpontban szüntette meg az AIDS-esek ellátását

A tanzániai kormány negyven, magánkézben lévő egészségközpontban szüntette meg az AIDS-esek ellátását arra hivatkozva, hogy a létesítmények a homoszexualitást népszerűsítik - derült ki pénteki médiajelentésekből.


HIV-vírus elleni vakcinát tesztelnek Dél-Afrikában

Hét év után először ismét egészséges embereken tesztelnek HIV-vírus elleni oltóanyagot Dél-Afrikában.


Változatlanul évente 200-300 új HIV-fertőzést diagnosztizálnak Magyarországon

Magyarországon az elmúlt években rendre 200-300 új HIV fertőzést diagnosztizáltak - jelentette ki az AIDS-betegeket segélyező PLUSS Alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.


ÁNTSZ: nem emelkedett az újonnan regisztrált HIV-fertőzöttek száma

Magyarországon a legfrissebb eredmények szerint az elmúlt évhez képest nem növekedett az újonnan regisztrált HIV-fertőzöttek száma - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t.


Harmincezren fertőződtek meg HIV-vírussal Európában az elmúlt évben

A korábbi évekhez hasonlóan mintegy harmincezren fertőződtek meg HIV-vírussal az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség (EGT) 31 országában az elmúlt évben.


Beavatási szertartásként száz lány szüzességét vette el egy HIV-fertőzött malawi férfi

Ismert HIV-fertőzöttsége ellenére 100 lány szüzességét vette el felnőtté avatási szertartásként az afrikai Malawiban egy 45 éves férfi, aki pénteken állt bíróság elé.


Genetikai vizsgálat tisztázta az amerikai AIDS-járvány "zéró paciensét"

Genetikai vizsgálat tisztázta, hogy nem az úgynevezett zéró páciens miatt tört ki az AIDS-járvány az Egyesült Államokban.


Emelkedett 74 államban a HIV-fertőzöttek száma

Dacára a megelőzést szolgáló intézkedéseknek a világ 74 államában emelkedett a HIV-fertőzöttek száma, így Egyiptomban, Kenyában és Oroszországban is - derült ki a The Lancet HIV című szaklap kedden közzétett tanulmányából.


Nemzetközi AIDS-konferencia kezdődik Dél-Afrikában

Felszámolható-e az AIDS (szerzett immunhiányos tünetegyüttes)-járvány 2030-ig? Többek között erre a kérdésre keresik a választ a dél-afrikai Durban kikötővárosban hétfőn kezdődő 21. nemzetközi AIDS-konferencia résztvevői.


| | 3 | | | | | | | |