Megtorpant az új HIV-fertőzések számában tapasztalt sokéves csökkenés

Megtorpant a felnőttek körében diagnosztizált új HIV-fertőzések számában tapasztalt sokéves csökkenés, ami azt jelzi, hogy fokozni kell a vírus terjedésének megfékezését célzó globális erőfeszítéseket - figyelmeztetett keddi jelentésében az ENSZ AIDS elleni küzdelemmel foglalkozó szakosított szervezete (UNAIDS).


Ausztrália felszámolta az AIDS-járványt

Ausztráliában többé nem közegészségügyi probléma az AIDS (szerzett immunhiányos tünetegyüttes) betegség, ami azt jelenti, hogy az ország immár azon kevés államok egyike, amelyeknek sikerült felszámolniuk a járványt - jelentették be vezető kutatók és egészségügyi szakemberek, hozzátéve, hogy a HIV-fertőzöttség terjedése ugyanakkor továbbra is probléma az országban.


Infektológus: az elmúlt években nem csökkent a HIV-fertőzöttek száma Magyarországon

Az elmúlt években sem csökkent a HIV-fertőzöttek száma Magyarországon, és júniusig az idén már nyolcan haltak meg a fertőzés nyomán kialakuló AIDS-ben, míg tavaly egész éven tizenegyen - mondta el Szlávik János, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) infektológus főorvosa egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.


Ázsiában elsőként Thaiföldön felszámolták a HIV anyáról gyermekre történő terjedését

Thaiföld lett az első olyan ország az ázsiai-csendes-óceáni régióban, ahol sikerült felszámolni a HIV vírus és a szifilisz anyáról gyermekre történő terjedését - jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Védelem a HIV ellen

Egy speciális antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.


Évről évre nő a HIV-fertőzöttek száma

Évente mintegy 300 új HIV-fertőzöttet regisztrálnak az országban - mondta Szlávik János infektológus a Magyar Nemzetnek. Hozzátette, hogy jelenleg körülbelül 1700 embert kell HIV-fertőzés miatt rendszeresen szűrni, ez a szám nő évente mintegy 300-zal, a betegség akár öt-tíz évig is lappanghat.


Rekordot döntött a HIV-re keresők száma Charlie Sheen fertőzöttségének bejelentése után

Amikor Charlie Sheen amerikai színész tavaly novemberben bejelentette, hogy HIV-pozitív, minden eddigi amerikai rekordot megdöntött azoknak a száma, akik az interneten a HIV-re kerestek rá - írta a Los Angeles Times.


Péterfalvi büntetőeljárást indít, ha megírják a HIV-fertőzött énekes nevét

Hatósági eljárást indít, valamint büntetőeljárást kezdeményez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, ha nyilvánosságra hozzák annak a sztárénekesnek a nevét, akiről a Blikk azt írta, hogy évek óta HIV-fertőzött.


Megugrott a HIV-fertőzöttek száma Csehországban

Jelentősen megugrott tavaly a HIV-fertőzöttek száma Csehországban - közölte a cseh állami egészségügyi hivatal kedden a honlapján. Tavaly 266 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ami 15 százalékos növekedést jelent az előző évihez képest.


Elérte az egymilliót a regisztrált HIV-fertőzöttek száma Oroszországban

Elérte az egymilliót a regisztrált HIV-fertőzöttek száma Oroszországban - közölte Vagyim Pokrovszkij, az AIDS-megelőzési orosz szövetségi tudományos módszertani központ vezetője csütörtökön.


| | | 4 | | | | | | |