HIV áttörés?

A jeruzsálemi Hebrew University két tudósa olyan gyógyszert ígér, mely az AIDS vírusát az emberi szervezetből kiirtja. Három hónapon belül indulnak a klinikai vizsgálatok, amelyek remélhetőleg igazolják az emberi sejttenyészetekben már sikerrel vizsgázott gyógyszer eredményességét.


AIDS-pácienseket kezelő kórházat látogatott meg Harry herceg

Mint egykor édesanyja, Diana hercegnő, Harry brit herceg is ellátogatott hétfőn a londoni Mildmay Hospitalba, egy AIDS-betegek kezelésére és ápolására szakosodott kórházba. A herceg betegekkel és a kórház személyzetével is találkozott.


Charlie Sheent beperelte volt menyasszonya a HIV-fertőzöttség eltitkolása miatt

Beperelte volt menyasszonya, egy pornósztár Charlie Sheent, mert a filmsztár eltitkolta előle HIV-fertőzöttségét, pedig szexuális kapcsolatuk volt.


Huszonöt évre ítéltek egy orvost Kambodzsában, amiért HIV-vírussal fertőzte meg pácienseit

Huszonöt éves börtönbüntetésre ítéltek Kambodzsában egy engedély nélkül tevékenykedő orvost csütörtökön, amiért szándékosan HIV-vírussal fertőzte meg közel háromszáz páciensét.


Több HIV-fertőzött Magyarországon

Évről évre nő az újonnan diagnosztizált HIV-fertőzöttek száma Magyarországon - közölték szakemberek a PLUSS Alapítvány és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház által szervezett kétnapos III. Nemzeti AIDS-konferencia sajtótájékoztatóján Budapesten kedden, az AIDS világnapján.


WHO: HIV-fertőzés megelőzése

Amerika 17 országában és területén, köztük az Egyesült Államokban, Kanadában, Chilében és a Karib-szigetek nagy részén is valószínűleg sikerült felszámolni az anya-gyermek HIV és szifilisz transzmissziót - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Az AIDS az afrikai tinédzserek leggyakoribb haláloka.

Az afrikai kontinensen a 10-19 évesek körében a szerzett immunhiányos tünetegyüttes az első számú halálok, globális szinten a második leggyakoribb - olvasható az UNICEF pénteken Johannesburgban bemutatott jelentésében.


Minden eddiginél több a HIV-fertőzött Európában

Az elmúlt évben több HIV-fertőzöttet diagnosztizáltak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Oroszországgal és Közép-Ázsiával kiegészült európai régiójában, mint valaha.


Sztárügyvédhez fordultak a HIV-pozitív Charlie Sheen volt partnerei

Hírességek elleni perekre szakosodott ügyvédhez fordultak a HIV-pozitív Charlie Sheen volt szexpartnerei.


Perekre számít a HIV-pozitív Charlie Sheen, de a megfertőzést nehéz bizonyítani

Polgári perek sorára számíthat a HIV-pozitív Charlie Sheen, ám a kaliforniai törvények a filmcsillagnak kedveznek, mivel a szexuális úton történő megfertőzést mint bűncselekményt nehéz bizonyítani. Apja, Martin Sheen szerint a fertőzöttség bevallása "a szabad emberként élvezett első nap" lehet Charlie hátralévő életében.


| | | | 5 | | | | | |