Charlie Sheen bejelentette: HIV-pozitív

Charlie Sheen amerikai színész, a Két pasi meg egy kicsi című televíziós sorozat korábbi sztárja kedden az NBC csatorna Today című műsorában bejelentette, hogy HIV-fertőzött.


Orosz AIDS-szakértő: Hasznos lenne a prostitúció legalizálása

Hasznos lenne a prostitúció legalizálása Oroszországban - vélekedett szerdán az AIDS-elleni küzdelemmel és megelőzéssel foglalkozó orosz központ vezetője.


Új gyógyszerkészítménnyel kezelik az ugandai HIV-fertőzötteket

Az ugandai HIV-fertőzötteket a jövőben új, a korábbinál lényegesen olcsóbb kombinált készítménnyel kezelik, a havi terápiás költségek személyenként mindössze 13 amerikai dollárt tesznek ki.


Engedélyezte az ukrán kormány a HIV-fertőzött külföldiek beutazását Ukrajnába

Az ukrán egészségügyi minisztérium eltörölte azt a jogszabályt, amely tiltotta a HIV-fertőzött külföldi állampolgárok, illetve állampolgárság nélküliek beutazását Ukrajnába - tájékoztatott szerdán közleményben a kijevi parlamenti emberi jogi biztosának sajtószolgálata.


Eltűnt a HIV a vérből

Tizenkét évvel a gyógyszerszedés abbahagyása után sem mutatható ki a HIV annak a 18 éves francia lánynak a véréből, aki fertőzötten született - mutatták be orvosai az egyedülálló esetet a Nemzetközi AIDS Társaság vancouveri konferenciáján.


Az ENSZ szerint sikerült megállítani az AIDS-járványt

Harmincöt százalékkal csökkent az új HIV-fertőzöttek és több mint 40 százalékkal a halálos áldozatok száma a világon a 2000-es évek eleje és 2014 között.


Megnőtt a HIV-fertőzöttek száma

A Németországba menekültek növekvő száma az újonnan diagnosztizált HIV-fertőzések számának emelkedésében is megmutatkozik: a német Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) kedden közzétett tanulmánya szerint 2014-ben az előző évhez képest hét százalékkal nőtt a HIV-fertőzöttek száma. A német egészségügyi szervek 2014-ben összesen 3525 új esetet regisztráltak.


Sok ezer fogászati páciens lehetett kitéve HIV-fertőzésnek Sydneyben a higiénia hiánya miatt

Több mint 11 ezer fogászati páciens lehetett kitéve HIV-, illetve hepatitis A, B és C fertőzéseknek az ausztráliai Sydneyben amiatt, hogy a nagyváros négy fogászati klinikáján nem voltak megfelelők a higiéniai körülmények - közölték csütörtökön az új-dél-walesi egészségügyi hatóságok, és arra kérték az érintetteket, hogy jelentkezzenek felülvizsgálatra.


WHO: Kubában sikerült megszüntetni a HIV anyáról gyermekre terjedését

Hivatalosan is az első olyan országként ismerte el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Kubát, amelyben sikerült megszüntetni, hogy a HIV-vírus és a szifilisz anyáról újszülött gyermekére terjedjen át.


Kétmillió HIV-fertőzött lehet 4-5 év múlva Oroszországban

Négy-öt év múlva kétmillió HIV-fertőzött lehet Oroszországban - figyelmeztetett csütörtökön Vagyim Pokrovszkij akadémikus.


| | | | | 6 | | | | |