HIV: reménykeltő haladás

A Nature című folyóiratban közölt eredmények szerint az úgynevezett széles spektrumban semlegesítő antitestek intravénás adagolásával visszaszorítható a HIV-vírus a beteg vérében.


Gorilláktól ered a HIV-1 két alcsoportja

Az embernél a szerzett immunhiányos tünetegyüttest (AIDS) okozó HIV egyik típusának alcsoportjai közül kettő a kameruni gorilláktól származik - állapította meg egy amerikai tanulmány.


Megelőző kezeléssel jelentősen csökkenthető a HIV-fertőzés kockázata

A megelőzés céljából naponta szedett AIDS-gyógyszerrel 86 százalékkal csökkenthető a HIV-fertőzés kockázata a magas rizikójú csoportba tartozó homoszexuális férfiaknál - derült ki a brit Medical Research Council és az angol közegészségügyi szolgálat (Public Health England) kutatóinak vizsgálatából.


Új védőoltás a HIV ellen

Bíztató eredményeket hoztak a HIV elleni újfajta vakcina tesztjei az amerikai kutatók szerint, akik az új védőoltást majmokon próbálták ki teljes sikerrel. A vakcina még a humán klinikai tesztek előtt áll, hosszú távú biztonságáról sem tudnak sokat, mégis "izgalmas" fejlesztésnek tartják a kutatók.


Százezernél több új HIV-fertőzést és AIDS-esetet regisztráltak tavaly Kínában

Százezernél több új HIV-fertőzést, illetve AIDS-es megbetegedést regisztráltak Kínában tavaly, ami csaknem 15 százalékos emelkedést jelent 2013-hoz képest - közölte a központi állami egészségfelügyelet illetékese egy csütörtöki értekezleten.


HIV-fertőzést kapott vérátömlesztéssel egy kínai csecsemő

A HIV-fertőzést kimutató vizsgálatok hatékonyságának növelését ígérte a kínai állami egészségfelügyelet hétfőn, miután országos nyilvánosságot kapott, hogy egy ötéves kislány nyolchónapos korában vérátömlesztéskor fertőzött vért kapott.


Elűznének falujából egy HIV-pozitív nyolcéves kínai kisfiút

Egészségügyi ellátást és taníttatást ígér a kínai kormány egy HIV-pozitív nyolcéves kisfiúnak, akit falujának lakói száműzni akarnak a településről.


Egyre kevésbé képes a HIV-vírus AIDS-et okozni

Egyre kevésbé képes AIDS-et okozni a HIV vírus egy tanulmány szerint. Kutatók megállapították: a vírus olyan gyorsan próbál alkalmazkodni az emberi szervezet természetes immunitásához, hogy közben veszít az "erejéből".


Fordulóponthoz érkezett az AIDS elleni harc egy kampánycsoport szerint

Fordulóponthoz érkezett az AIDS elleni harc, a járvány végső legyőzése azonban még nagyon messze van a legnagyobb kampánycsoport, a ONE szerint. Oroszországban az AIDS-helyzet drámai - közölte hétfőn a kór ellen küzdő orosz szervezet vezetője.


Epidemiológiai központ: nőtt az AIDS okozta halálozások száma

Tavalyhoz és tavalyelőtthöz képest is nőtt az idén az AIDS okozta halálozások száma Magyarországon - közölte az Országos Epidemiológiai Központ hétfőn, az AIDS elleni küzdelem világnapján az MTI-vel.


| | | | | | 7 | | | |