Egy-egy titkuk megosztásával támogatják a hírességek Harry herceg AIDS-kampányát

Egy-egy személyes titkuk megosztásával támogatják a hírességek Harry herceg jótékonysági szervezetének kampányát az AIDS Világnapja alkalmából.


Felére csökkent az új HIV-fertőzések száma a gyerekeknél

A becslések szerint 1,1 millió HIV-fertőzést sikerült megelőzni a 15 éven aluli gyermekeknél, mivel az új fertőzések száma a felére csökkent a 2005 és 2013 közötti időszakban - derül ki az UNICEF pénteken, az AIDS közelgő világnapja előtt publikált adataiból.


Megugrott a HIV-fertőzöttek száma Csehországban

Jelentősen megemelkedett a HIV-fertőzöttek száma az idén Csehországban - közölték csütörtökön az ország hatóságai.


Huszonöt millió dollárral támogatja a HIV elleni vakcina fejlesztését a Gates Alapítvány

Huszonöt millió dollárral (hatmilliárd forint) támogatja a szerzett immunhiányos betegséget (AIDS) okozó HIV-vírus elleni hatékony vakcina fejlesztésén dolgozó amerikai kutatók munkáját a Bill & Melinda Gates Alapítvány.


HIV-fertőzöttek perelnek egy kínai légitársaságot, amiért nem repülhettek annak gépével

Elfogadta a bíróság azoknak a HIV-fertőzötteknek a perkérelmét, akiket betegségük miatt nem engedett felszállni repülőgépére egy kínai légitársaság. Ilyen per még nem volt Kínában, precedenst teremthet.


Megugrott a HIV-pozitív emberek száma Csehországban

Csehországban az idei első fél évben 129-cel nőtt a HIV-pozitív emberek száma, ez a leggyorsabb féléves növekedés 1985-től, amióta ezt a fertőzést az országban hivatalosan nyilvántartják - közölte a cseh nemzeti HIV/AIDS laboratórium pénteken.


HIV-gyógyszerek hatására emelkedett a várható élettartam Dél-Afrikában

HIV-gyógyszerek hatására emelkedett a várható élettartam Dél-Afrikában. A most közzétett adatok szerint az országban kilenc évvel nőtt a születéskor várható átlagos élettartam az egy évtizeddel korábbihoz képest - írja a BBC.


Egy kemoterápiás szerkicsalhatja raktáraiból a HIV-vírust

Kicsalhatja a szervezetben képzett raktáraiból a HIV-vírust egy rák kezelésére használt szer, ezzel közelebb kerülhet a tudomány a vírus okozta szerzett immunhiányos betegség, az AIDS teljes gyógyításához - mutatták be kutatásaik kezdeti szakaszának eredményeit dán tudósok a Melbourne-ben zajló AIDS-világkongresszuson.


A korai gyógyszeres kezelés sem állítja meg a HIV-vírust

Valószínű, hogy a korai gyógyszeres kezelés sem állítja meg a szerzett immunhiányos betegséget (AIDS) okozó HIV-vírust, a fertőzés után ugyanis nagyon gyorsan kiépülnek a stabil, sebezhetetlen "vírusraktárak" - derült ki egy új amerikai kutatásból.


Strasbourgi bíróság: Románia felelős egy fogyatékkal élő, HIV-pozitív roma fiatal haláláért

Románia megsértette egy 18 éves, fogyatékkal élő, HIV-pozitív roma férfi élethez való jogát, vagyis felelős azért, hogy a fiatal férfi meghalt egy romániai pszichiátriai intézetben - derül ki a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán született csütörtöki, másodfokú, immár jogerős ítéletből


| | | | | | | 8 | | |