Mégsem sikerült kigyógyítani a HIV-fertőzötten született mississippi kislányt

Mégsem sikerült kigyógyítani a veleszületett HIV-fertőzésből azt a Mississippi állambeli kislányt, akinél már 30 órával születése után erőteljes kezelést alkalmaztak, és bár 18 hónapos kora óta nem kapott gyógyszert, vizsgálatok még idén márciusban sem mutatták ki a kórokozót a szervezetében.


HIV: Szexuális átvitel nőkről nőkre

Azok a férfiak, akik férfiakkal szeretkeznek, számítanak a HIV-fertőzés fő forrásának. Egy tanulmány a Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR 2014; 63: 209-212) folyóiratban közölt esetet arról, hogy nők is megfertőződhetnek nőktől homoszexuális kapcsolat útján.


Valószínűleg nő fertőzött meg nőt nemi úton HIV-vírussal Amerikában

Valószínűleg nő fertőzött meg nőt nemi úton HIV-vírussal - közölte az amerikai szövetségi egészségügyi hatóság.


A HIV-vírus ellen védő, aktus utáni gélt fejlesztenek

A HIV-vírus, az AIDS kórokozója ellen védő hüvelygélt fejlesztenek amerikai kutatók. Az aktus után, helyileg használandó szer a próbák során megóvta a nőstény majmokat egy mesterséges HIV-variáns fertőzésétől.


Valószínűleg újabb amerikai csecsemőnél sikerült gyógyítani a HIV-fertőzést

Jó eséllyel újabb amerikai csecsemőnél sikerült gyógyítani az AIDS-betegséget okozó HIV-fertőzést annak az agresszív kezeléseknek hála, amelyet az orvosok a baba születése után négy órával már megkezdtek.


Génterápiával sikeresen kezeltek HIV-fertőzötteket

Génterápiával, gyógyszer nélkül, a betegek saját immunsejtjeinek módosításával kezeltek HIV-fertőzötteket amerikai kutatók.


Reménykeltőek az AIDS elleni injekció első kísérletei

Reménykeltőek egy AIDS ellen védő szer első kísérletei: az új gyógyszer egyetlen injekciója a jövőben akár három hónapig is védhet a fertőzéstől - derült ki amerikai virológusok makákókkal végzett kutatásából.


Számos HIV-törzset semlegesítő antitest evolúcióját figyelték meg

Számos HIV-törzs semlegesítésére képes antitest evolúcióját figyelték meg dél-afrikai kutatók, remélve, hogy eredményeik segíthetnek az AIDS-vakcinával kapcsolatos kutatások felgyorsításában - közölte a héten a dél-afrikai Fertőző Betegségek Nemzeti Intézete (NICD).


Rekordszámú HIV-fertőzött volt tavaly Csehországban

Rekordszámú HIV-fertőzöttet vettek tavaly nyilvántartásba Csehországban.


Hatékony gyógyszerkombinációval a HIV-beteg nem fertőzi tovább környezetét

A 2000-es években elért terápiás áttöréseknek köszönhetően ma már egy HIV fertőzött élete 30-40 évvel is meghosszabbítható, továbbá, aki hatékony gyógyszerkombinációt szed, annak a vérében és más testváladékaiban sem kimutatható a vírus, így az ilyen beteg gyakorlatilag nem fertőz - derült ki egy orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak tartott továbbképzésen.


| | | | | | | | 9 | |