ÚJ

Hordozható szalmonella-gyorsteszt

Egy amerikai cég olyan olcsó és gyors diagnosztikus készüléket fejlesztett ki, ami kevesebb mint egy óra alatt képes a szalmonella és más baktériumok kimutatására. Az eddigieknél jóval gyorsabb módszer során a készülék közvetlenül vizsgálja a mintát, nincs szükség előkészítésre.


Nyári ürömök - Ételmérgezések

A baktériumok nyáron találnak maguknak legkönnyebben ideális életkörülményeket: mindenekelőtt az állati eredetű élelmiszerekben, amelyekben robbanásszerűen képesek elszaporodni. Az általuk okozott ételmérgezések módfelett kellemetlen tüneteit azonban elkerülhetjük - távoli országokban töltött szabadságunk idején éppúgy, mint itthon -, ha kellőképpen elővigyázatosak vagyunk.


Hastífusz

Magas lázzal, nem jellegzetes hasi panaszokkal, esetleg kiütéssel járó súlyos megbetegedés.


A gyomor-bél rendszer fertőzései

A hasmenéses megbetegedések a betegségek között az első helyen állnak, messze meghaladva a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a rák előfordulási arányát.


Hastífusz

Ma már nálunk szerencsére csak ritkán fordul elő: évi 1-2 - főleg behurcolt - esettel kell számolnunk. Korábban (elsősorban a második világháború előtt és közvetlenül utána) súlyos, halálos kimenetelű megbetegedés volt.


Salmonellosis

A salmonellák a vékonybél megbetegedését okozzák, de számos esetben a vastagbél kifekélyesedését idézik elő.


Salmonellosisok, ételfertőzés

A salmonellák ember- és állatpatogének, egy részük kizárólag embert vagy állatot képes megbetegíteni. A tifózus kórképek csökkenő előfordulási arányával szemben a salmonellák okozta fertőzések aránya emelkedő tendenciát mutat.


Egyéb, enteritist okozó baktériumok

A Staphylococcus aureus jelentős szerepet játszik ételfertőzésben is.


Hastífusz

A tífuszbaktérium az egész világon élősködik. A fertőzés forrása az ember - akár beteg, akár baktériumgazda -, aki székletével és vizeletével üríti a kórokozót. Rendszerint a fertőzött széklettel érintkezett kéz, fehérnemű, használati tárgy és legyek vagy élelmiszerek és víz terjesztik a fertőzést.


Salmonella fertőzések

A hastífusz kórokozójával együtt mintegy 2200 fajta Salmonella ismert. Bármelyikük képes gyomorrontást, bél-eredetű (enterális) lázat és egyéb szervekre korlátozott fertőzéseket okozni. A fertőzés leggyakoribb forrásai a fertőzött hús, szárnyas, nyers tej, tojás és a belőlük készült termékek. Egyéb források a fertőzött házi hüllők, a kárminvörös ruhafesték és a szennyezett marihuána.


| 2 |

Web Design & Development Prowebshop