ÚJ

Fertőzés elleni védekezés

A szervezet fertőzés elleni védekezésének szereplői a természetes védőgátak, például a bőr, a nem specifikus mechanizmusok, például bizonyos fehérvérsejt típusok és a láz, valamint a specifikus mechanizmusok, például az antitestek. Ha egy kórokozó átjut a természetes gátakon, a nem specifikus és a specifikus mechanizmusok rendszerint elpusztítják mielőtt szaporodni kezdene.


Kézmosással a kórházi fertőzések ellen

WASHINGTON - Mivel egyre nő az aggodalom a kórházi fertőzések miatt, a szakemberek egy régi módszer bevezetését szorgalmazzák - a gyakoribb kézmosást.


A hódítók pusztították ki az amerikai őslakosokat?

Ismert történelmi tény, hogy Amerika virágzó civilizációit az 1500-as években a spanyol hódítók mellett a nagy járványok tették tönkre.


Egyre több a multi-rezisztens baktérium

Az antibiotikus kezelés ellen a baktériumok az ellenállóképesség a rezisztencia kifejlesztésével "válaszolnak".


Az antibakteriális szerektől a markukba röhögnek a baktériumok

A túlzottan óvatos szülőknek és a megszállott tisztogatóknak Stuart Levy, a Tufts University mikrobiológusa meglepő tanácsot ad: nem igaz, hogy a tisztaság fél egészség.


Hogyan gyógyítja a nyál a fertőzést

Brit kutatók arról számolnak be, hogy az állatok ösztönös sebnyalogatásának tudományos alapja van.


Még ma is rettenetes ellenfél a fertőzés

SAN DIEGO - A fertőző betegségek okozzák még mindig a legtöbb halálesetet a világon, ami komoly kihívást jelent az orvostudomány számára.


A streptococcus sejtekbe bújva védekezik az antibiotikumok ellen

A torokgyulladás az egyik leggyakoribb gyermekkori fertőzés. A betegséget egy kis, kerek baktérium, a Streptococcus pyogenes A csoport okozza.


Nő az antibiotikumokkal szembeni ellenállóképesség

Sok a légúti megbetegedések ellen használt gyógyszer fokozatosan elveszti hatékonyságát, mondják az antibiotikumok elleni rezisztenciát vizsgáló szakemberek.


Fertőző betegségek - járványok (3.)

A járvány nemcsak mennyiségileg, de minőségileg is több, mint fertőző betegség. A fertőző betegség egy ember harca a mikroorganizmus egy egyedével, és annak utódaival, a járvány az emberiség harca egy mikroorganizmus-fajjal.


| | | | 5 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop