ÚJ

Rák a féregből

Az amerikai járvány- és közegészségügyi központ (CDC) szakemberei először azonosítottak olyan daganatos betegséget embernél, amelyet az emberi szervezetben élő parazitában kifejlődött rákos sejtek okoztak.


Eltűnhet a malária

Huszonöt éven belül eltűnhet a Föld színéről a malária, a hatékony védőoltás hiánya, a betegség kiirtására irányuló korábbi próbálkozások kudarca és a gyógyszer-rezisztencia problémája ellenére is - fogalmazott közös jelentésében Bill Gates és az ENSZ.


Évente egymillió afrikai fertőződhet meg maláriával a duzzasztógátak miatt

A becslések szerint évente egymillió ember fertőződhet meg maláriával Fekete-Afrikában azért, mert hatalmas duzzasztógátak mellett él, melyek ideális környezetet jelentenek a betegséget terjesztő szúnyogoknak - figyelmeztetnek a szakemberek a Malaria Journal című folyóiratban közölt tanulmányukban.


Maláriában szenvedő migránst kezelnek Budapesten

Maláriával kezelnek egy afgán fiatalembert a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetben - hangzott el az M1 aktuális csatornán szerdán este.


Vitatott malária gyógyszer a hadseregben

A Lariam nevű, vitatott hatású malária gyógyszer katonáknál való alkalmazása ellen szólalt fel egy kormánypárti parlamenti képviselő Nagy-Britanniában, mert a meflokin nevű hatóanyagot tartalmazó szer súlyos depressziót és egyéb súlyos mentális zavarokat okozhat.


Malária védőoltás

Októbertől engedélyezhetik az illetékes nemzetközi szervek a világ első malária elleni oltóanyagának széles körű alkalmazását Afrikában. A klinikai tesztek utolsó fázisa bebizonyította, hogy a vakcina négy évre részleges védelmet nyújt gyermekeknek.


A malária világnapja - brüsszeli figyelemfelkeltő akció

A malária világnapja alkalmából a nyomor elleni globális küzdelmet támogató - Bono ír rockzenész társalapításában létrehozott - ONE.org nevű globális lobbyszervezet fiatal aktivistái - köztük a magyar Józsa Veronika - óriásmoszkitó-jelmezben tartottak figyelemfelkeltő megmozdulást Brüsszel belvárosában szombat délután.


WHO: évente több mint félmillió ember hal meg maláriában

A helyzet javulása ellenére még mindig több mint 500 ezer ember hal meg évente az elsősorban Afrikát sújtó malária következtében - közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Malária: diagnózis

Gyors és olcsó kilégzési teszttel mutatható ki hamarosan a malária, mely évente mintegy félmillió ember halálát okozza - jelentették be ausztrál kutatók.


Gyógyszer-rezisztens malária kórokozók terjednek Délkelet-Ázsiában

Az Artemisinin nevű gyógyszerrel szemben ellenálló malária kórokozók terjednek Délkelet-Ázsiában. A probléma egyre nagyobb méreteket ölt olyan országokban, mint Mianmar, Kambodzsa, Thaiföld vagy Vietnam - figyelmeztettek tudósok a The Lancet Infectious Diseases című orvosi folyóiratban.


| | | 4 | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop