ÚJ

Eltűnhet a malária

Huszonöt éven belül eltűnhet a Föld színéről a malária, a hatékony védőoltás hiánya, a betegség kiirtására irányuló korábbi próbálkozások kudarca és a gyógyszer-rezisztencia problémája ellenére is - fogalmazott közös jelentésében Bill Gates és az ENSZ.


Évente egymillió afrikai fertőződhet meg maláriával a duzzasztógátak miatt

A becslések szerint évente egymillió ember fertőződhet meg maláriával Fekete-Afrikában azért, mert hatalmas duzzasztógátak mellett él, melyek ideális környezetet jelentenek a betegséget terjesztő szúnyogoknak - figyelmeztetnek a szakemberek a Malaria Journal című folyóiratban közölt tanulmányukban.


Maláriában szenvedő migránst kezelnek Budapesten

Maláriával kezelnek egy afgán fiatalembert a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetben - hangzott el az M1 aktuális csatornán szerdán este.


Vitatott malária gyógyszer a hadseregben

A Lariam nevű, vitatott hatású malária gyógyszer katonáknál való alkalmazása ellen szólalt fel egy kormánypárti parlamenti képviselő Nagy-Britanniában, mert a meflokin nevű hatóanyagot tartalmazó szer súlyos depressziót és egyéb súlyos mentális zavarokat okozhat.


Malária védőoltás

Októbertől engedélyezhetik az illetékes nemzetközi szervek a világ első malária elleni oltóanyagának széles körű alkalmazását Afrikában. A klinikai tesztek utolsó fázisa bebizonyította, hogy a vakcina négy évre részleges védelmet nyújt gyermekeknek.


A malária világnapja - brüsszeli figyelemfelkeltő akció

A malária világnapja alkalmából a nyomor elleni globális küzdelmet támogató - Bono ír rockzenész társalapításában létrehozott - ONE.org nevű globális lobbyszervezet fiatal aktivistái - köztük a magyar Józsa Veronika - óriásmoszkitó-jelmezben tartottak figyelemfelkeltő megmozdulást Brüsszel belvárosában szombat délután.


WHO: évente több mint félmillió ember hal meg maláriában

A helyzet javulása ellenére még mindig több mint 500 ezer ember hal meg évente az elsősorban Afrikát sújtó malária következtében - közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Malária: diagnózis

Gyors és olcsó kilégzési teszttel mutatható ki hamarosan a malária, mely évente mintegy félmillió ember halálát okozza - jelentették be ausztrál kutatók.


Gyógyszer-rezisztens malária kórokozók terjednek Délkelet-Ázsiában

Az Artemisinin nevű gyógyszerrel szemben ellenálló malária kórokozók terjednek Délkelet-Ázsiában. A probléma egyre nagyobb méreteket ölt olyan országokban, mint Mianmar, Kambodzsa, Thaiföld vagy Vietnam - figyelmeztettek tudósok a The Lancet Infectious Diseases című orvosi folyóiratban.


Maláriában meghalt egy kubai ápoló, aki az ebola elleni harcban vett részt Sierra Leonéban

Meghalt maláriában egy kubai egészségügyi dolgozó, aki az ebola elleni harc segítésére Sierra Leonéba küldött egyik orvoscsapat tagja volt.


| | | 4 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop