ÚJ

A sürgősségi fogamzásgátlás hatással lehet a nemi úton terjedő betegségek terjedésére

Az esemény utáni tablettákhoz való könnyebb hozzáférés nem csökkentette a kamaszkori terhességek számát Nagy-Britanniában, és valószínűleg összefüggésben van a nemi úton terjedő betegségek terjedésének növekedésével is - figyelmeztettek szakemberek.


A swinger partik látogatóinál nagyobb a szexuális betegségek kockázata, mint a prostituáltaknál

A swingerek, azaz a heteroszexuális, rendszeresen szervezett csoportszexpartikon részt vevő, egymás közt partnert cserélő párok körében holland kutatók a szexuális úton átadható betegségek nagyobb arányát állapították meg, mint prostituáltaknál.


A nemi úton terjedő betegségek minden negyedik tinédzserlányt érintenek

Egy felmérés szerint a 14-19 éves lányok vizsgálata során a páciensek 24 %-ánál mutatható ki legalább egy az öt leggyakoribb nemi betegség közül. Azonban sokkal több aggodalomra ad okot, hogy ezek a betegségek nem sokkal azután már megjelennek, hogy a fiatalok megkezdik nemi életüket.


HPV oltás fiúknak?

Az USA gyógyszerügyi hatósága arról tárgyal, hogy javasolják-e a Gardasil oltást fiatal fiúknak.


HPV-oltás férfiaknak is

A nőknél a méhnyakrák megelőzésére szolgáló oltóanyagról kiderült, hogy férfiaknál alkalmas a nemi szerveken kialakuló szemölcs megelőzésére is. A fertőzés nemi úton terjed, kényelmetlen és kellemetlen, de nem életveszélyes betegség, mégis, a gyártó még az idén beadja törzskönyvezésre férfiak számára is az oltóanyagot.


A nemibetegségek megelőzése videotájékoztatóval

A szexuális úton terjedő, más néven nemi betegségek (sexually transmitted disease - STD) megelőzése fontos népegészségügyi cél. Az esetszámot csökkentő olyan egyszerű, gyakorlatias beavatkozásokra van szükség, melyeket könnyen és olcsón lehet széles körben alkalmazni.


Szex és New York

A New York-i felnőttek több mint egynegyede – 26 százalék szemben a országos átlag 19 százalékával – herpes simplex 2 vírussal fertőzött, jelentette be a város egészségügyi osztálya. A szakembereket aggasztja ez az állapot, mert megkönnyíti a HIV-fertőzést, és újszülötteket is érinthet.


Terjednek a nemibetegségek az USA-ban

Az Egyesült Államok járványügyi hivatala évente jelentést ad ki a nemi úton terjedő bakteriális fertőzésekről, ide tartozik a chlamydia, a gonorrhea és a szifilisz. Az idén több mint 1 millió chlamydia fertőzést regisztráltak, sajnálatos csúcsot döntve ezzel.


A spermicid készítmények fokozzák a HPV-fertőzés kockázatát

Egy a közelmúltban végzett vizsgálat eredményei szerint a vény nélkül kapható spermaölő (spermicid) szerek – legalábbis állatkísérleteknél – megkönnyítik a HPV (humán papillomavírus) fertőzést.


A méhnyakrák elleni oltás sikertörténete

Az orvostudomány valamennyi sikeres lépése mögött érdekes történetek állnak, legyen az a kézmosás vagy az agysebészet. A méhnyakrákot okozó humán papillomavírus elleni oltás 70 éves története is bővelkedik zsákutcákban, humoros történetekben és sikerekben.


| | 3 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop