Többet tudnak az emberek a Chlamydiáról, mint korábban

A brit statisztikai hivatal jelentése szerint az utóbbi években sokat javult az emberek chlamydiával kapcsolatos ismerete és tudatossága. A hivatal 3 ezer emberen elvégzett felmérése szerint a nők 91, a férfiaknak pedig 79 százaléka tudja, hogy a chlamydia nemi úton terjedő betegség.


Egy vírusellenes gyógyszer megakadályozhatja a herpesz fertőzés terjedését

A Famvir nevű vírusölő szer megakadályozhatja, hogy a 2. típusú herpes simplex vírus hámlás útján fertőzzön – olvasható egy új tanulmányban.


A méhnyakrák elleni oltás sikertörténete

Az orvostudomány valamennyi sikeres lépése mögött érdekes történetek állnak, legyen az a kézmosás vagy az agysebészet. A méhnyakrákot okozó humán papillomavírus elleni oltás 70 éves története is bővelkedik zsákutcákban, humoros történetekben és sikerekben.


Csökken a herpeszes esetek száma

Közel 25 évvel azután, hogy a Time magazin kijelentette, a herpesz járvány véget vet a szexuális forradalomnak, egy új tanulmány szerint bíztató módon csökken a herpesz vírussal fertőzöttek százalékos aránya.


Egy sűrítő adalékanyaggal megelőzhető a HPV-fertőzés

Egy általánosan használt és olcsó sűrítő adalékanyag, amelyet a bébiételtől a síkosítókig számos területen alkalmaznak, segíthet a méhnyakrákot is okozó HPV vírus elleni küzdelemben.


Veszélyes chlamydia-törzs terjed az Egyesült Államokban

Elsősorban a meleg és biszexuális férfiak körében terjed lassan, de biztosan egy veszélyes chlamydia-törzs, ami növeli a HIV-fertőzés kockázatát.


Sikeres a Chlamydia-szűrő program Angliában

A Chlamydia a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, sokszor teljesen tünetmentes, de meddőséget okozhat. A 78 ezer 25 év alatti fiatal között 8 ezernek volt pozitív az eredménye. 2003-ban nagyszabású Chlamydia-szűrő programot indítottak el Angliában, amelynek során több mint 78 ezer fiatalt vizsgáltak. Az egészségügyi miniszter szerint a szűrést hamarosan kiterjesztik Nagy-Britannia többi részére is.


Shakespeare valószínűleg vérbajos volt

Nagyon valószínű, hogy Shakespeare szifiliszben szenvedett. Dr. J. Ross, bostoni orvos szerint szerint a drámaíró és költő meglehetősen sokat tudott erről a betegségről.


Férfiak (is) veszélyben!

Vétkesek: a mikrobák, a paraziták, a gombák, a vírusok, mert olyan urológiai és nemi szerveket érintő, nemi úton terjedő betegségeket okozhatnak, amelyek kezelése meglehetősen nehézkes. Egyrészt, mert főként a férfiaknál gyakoriak a rejtve maradó, különösebb tüneteket nem okozó esetek, másrészt pedig a teremtés koronáinak lélektani problémát jelent, hogy fel kell(ene) fedniük partnerük/partnereik előtt betegségüket. Ennek fényében érthető, hogy az újrafertőződés lehetősége igencsak nagy!


Chlamydia - a „divatos” betegség

Mindig vannak olyan betegségek, amelyek valamilyen oknál fogva a figyelem középpontjába kerülnek, mondhatni, divatossá válnak. Ilyen volt a candidiasis, aminek a helyét, úgy tűnik, a Chlamydiasis vette át. Mostanság ettől rettegünk. Nézzük, jogosak-e túlzott aggodalmaink…


| | | | 5 | | | |