ÚJ

A madárinfluenza újabb változata terjedt át emberre

Először terjedt át emberre a madárinfluenza egyik változata, a H6N1 vírustörzs. A mutáción átesett vírus egy húszéves tajvani nőt fertőzött meg - közölték tajvani kutatók.


Az élőállat-piacok bezárása 97 százalékkal csökkentette a madárinfluenza-megbetegedések számát Kínában

Az élőállat-piacok bezárása 97 százalékkal csökkentette a madárinfluenza-megbetegedések számát Kínában


Kínai kutatók vakcinát fejlesztettek ki a madárinfluenza H7N9 törzse ellen

Kínai kutatók bejelentették, hogy védőoltást fejlesztettek ki a madárinfluenza-vírus egy új törzse, a H7N9 ellen, amely 136 embert fertőzött meg és 45 embert ölt meg Kínában március óta.


Újra felütötte a fejét a H7N9-es típusú madárinfluenza Kínában

Több hónap kihagyás után újabb H7N9-es típusú influenzás megbetegedést jelentettek a héten Kínában - a szakértők már korábban a vírus visszatérésének valószínűségére figyelmeztettek.


A H7N9-es madárinfluenza visszatérésének veszélyeire figyelmeztettek kínai szakértők

Igen valószínű, hogy az ősz és a tél beköszöntével újra felüti fejét Kínában a H7N9-es madárinfluenza - figyelmeztettek kínai járványügyi szakértők.


Egyszerre fertőzi az orrot és a tüdőt a H7N9 madárinfluenza

Egyszerre fertőzi az orrot és a tüdőt a Kínában felbukkant H7N9 madárinfluenza-vírus - mutatta ki a kórokozó új, egyedülálló jellemzőjét egy holland tanulmány.


A madárinfluenza egy új törzsét mutatták ki kínai szárnyasokban

A madárinfluenza H7N7-es, a március óta riadalmat okozó H7N9-nél is veszélyesebb törzsét mutatták ki hongkongi kutatók kínai szárnyasokban - adja hírül a South China Morning Post hongkongi napilap.


A H7N9-es madárinfluenza visszatérésének veszélyeire figyelmeztettek a szakértők Sanghajban

Az ősz beköszöntével újra felütheti fejét a madárinfluenza H7N9-es törzse Kínában - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn Sanghajban.


Kutatási célból vadabbá akarják tenni az új madárinfluenza-vírust

Az új, Kínában felfedezett H7N9 nevű madárinfluenza-vírus könnyebben terjedő változatát kívánják kifejleszteni kísérleti célokból amerikai tudósok.


Emberről emberre is terjedhet a H7N9, a madárinfluenza-vírus új törzse

Kínai kutatók az eddigi legerősebb bizonyítékot találták arra, hogy a madárinfluenza új H7N9 törzsének a kórokozója képes emberről emberre terjedni.


| | | 4 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop