ÚJ

Madárinfluenza: a kínai vezetés gyors és nyílt tájékoztatást ígér

Gyors és nyílt tájékoztatást, valamint erőforrásainak fokozott mozgósítását ígérte a kínai vezetés a H7N9 típusú vírus okozta madárinfluenza-esetekkel kapcsolatban. A lakosság kifogásolta a késői tájékoztatást, a WHO szerint viszont a kínai hatóságok időben jelezték az eseteket.


Madárinfluenza miatt halt meg két ember Sanghajban: a H7N9 törzs első áldozatai

Két halálos áldozatot is szedett Sanghajban a H7N9 típusú madárinfluenza: korábban még soha nem volt olyan adat, hogy ez a madárinfluenza-törzs halált okozott volna az embereknél, vagy hogy egyáltalán átterjedt volna rájuk.


Hollandiában több mint 40 ezer pulykát öltek le madárinfluenza miatt

Hollandia délkeleti részében 42,700 pulykát öltek le vasárnap egy baromfitelepen, miután a madárinfluenza H5-ös vírusát mutatták ki a farmon - közölte az ország mezőgazdasági minisztériuma.


A korábban véltnél elterjedtebb, de kevésbé halálos a H5N1-vírus okozta fertőzés

Egy új amerikai tanulmány szerint a H5N1-vírus okozta fertőzés valószínűleg jóval elterjedtebb, de kevésbé halálos, mint azt korábban gondolták a szakemberek.


A mutáns influenzavírus elszabadulása miatti aggodalom a kutatás felfüggesztéséhez vezetett

A madárinfluenza-vírus mutáns változatait tanulmányozó kutatók bejelentették, hogy a munkájukat övező aggodalmakat megértve hatvan napra önkéntesen felfüggesztik kutatásaikat.


Két év óta az első madárinfluenzás haláleset Vietnámban

Madárinfluenza okozta haláleset történt Vietnámban, két év óta az első - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.


Nem fedik fel a laboratóriumban készült madárinfluenza-vírusok részleteit

Az Egyesült Államok kormánya által támogatott két kutatócsoport vonakodva bár, de beleegyezett abba, hogy a laboratóriumban létrehozott mutáns H5N1-vírus előállításának valamennyi részletét nem tárja a nyilvánosság elé, és változtatásokat eszközöl a vezető tudományos folyóiratok számára készülő publikációk kéziratában.


Bangladesben terjed a madárinfluenza

Tovább terjed a Bangladesben kitört madárinfluenza-járvány, az ország 64 körzetéből már 35-ben jelen van a H5N1 vírus.


Miért nem alakult ki madárinfluenza járvány emberek között?

Amerikai tudósoknak sikerült megfejteniük, hogyan lehetséges az, hogy a H5N1-es vírustörzs eddig főként csak a szárnyasokkal foglalkozó munkásokat támadta meg, és nem alakult ki emberről emberre átadható mutáció.


Madárinfluenza és matematika

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt.


| | | | | | 7 | | |

Web Design & Development Prowebshop