ÚJ

Tanácsok asztmás gyermekek szüleinek

Az amerikai tüdőgyógyászok szövetsége felmérést készített 2010 szülő megkérdezésével, akik között 73-nak asztmás volt a gyermeke. A megkérdezettek közel háromnegyede mondta, hogy aggódik, amiért a gyerek betegsége miatt nem fog jól teljesíteni az iskolában, illetve nem tud majd az iskolai tevékenységekben részt venni.


Fehér foltok az asztma kezelésében – Magyarországon közel 200.000 ember szenved asztmában

2006. május 2. Budapest – Az idei, a világ számos országában megrendezésre kerülő, Asztma Világnap központi témája az asztmás betegek kezelésének eredményessége, illetve a lehetőségek és az elért eredmények közötti űr.


Online asztmatájékoztatási program indul 2006-ban az asztma világnapján

Az asztma krónikus tüdőbetegség, amelyet a légutak gyulladása idéz elő, és a légutak beszűküléséhez vezet bizonyos hatásokra reagálva. Különböző tünetek jellemzik, köztük a zihálás, köhögés és a légutak beszűkülése, ami légszomjat okoz, és életveszélyes lehet. Az asztma gyakorisága évtizedenként mintegy 50%-kal növekszik, és az asztma okozta halálozás világszerte több mint 180.000 fő évente.


Áprilisi allergia hírek

A szakemberek szerint az áprilisi szeszélyes időjárás meghozta az újabb allergiás asztma szezont.Az allergiás asztma az asztma leggyakoribb formája. Az asztmát akkor nevezzük allergiásnak, ha asztmás rohamot eredményez, hogy ha a beteg olyan allergéneknek van kitéve, amelyekre érzékeny az immunrendszere.


Irritált légutak

A hörghurut - bronchitis - a légcső és a hörgők gyulladásos betegsége. Lehet akut vagy krónikus. Az akut bronchitist vírus vagy baktérium okozza, és gyakran valamilyen felső légúti fertőzés előzi meg. Lehet a nyálkahártya irritációjának eredménye is, melyet a környezeti füst, a savak, az oldószerek és a dohányfüst okoz...


Barangolás a Föld odvában - Barlangterápia asztmásoknak

A 20. század végére robbanásszerűen megnövekedett az allergiás, az asztmás és egyéb, a légutakkal kapcsolatos megbetegedések száma, pedig száz évvel ezelőtt gyakorlatilag alig fordult elő ilyesmi...


„Segítség a nehézlégzésben” 2005. november 16. A COPD világnapja

A betegség lényege, hogy a dohányfüst káros összetevői az évek folyamán a tüdő krónikus gyulladását okozzák. Erre főleg a reggeli, ébredés utáni órákban jelentkező krónikus köhögés és a fokozott váladékképződés hívja fel a figyelmet. Majd az idővel egyre súlyosbodó nehézlégzés, fokozódó légszomj, „levegőtlenség” a betegség előrehaladott stádiumában már korlátozza a betegek mozgását, fizikai terhelhetőségét.


Az új asztma gyógyszer enyhíti a súlyos tüneteket is

Forradalmian új, az asztma súlyos tüneteit enyhítő gyógyszert törzskönyveztek Nagy-Britanniában Az omalizumab a más módon nem kezelhető, veszélyeztetett betegeknek kínál megoldást.


Tüdőrák kezelésére kíméletesebb megoldás a fagyasztás, mint a műtét

A mínusz 190 fokra lefagyasztott daganat a szervezetben fél év múlva szétesik, és egyes betegeknél jobb megoldásnak tűnik, mint a hagyományos műtét, írják brit kutatók.


Egy génhiba előre jelzi az asztmára való hajlamot

Az asztma előfordulása az elmúlt 20 évben megkétszereződött. A Johns Hopkins-egyetem kutatói úgy vélik, azonosították azt az egyetlen gént, amely segít meghatározni valakinek az asztma iránti fogékonyságát.


| | | | | | | 17 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop