ÚJ

Egyre több nő halálát okozza tüdőrák

Több nő hal meg az ipari országokban tüdőrák, mint rosszindulatú melldaganat következtében - derült ki a rák világnapja alkalmából szerdán bemutatott nemzetközi jelentésből.


A dohányzás és a tüdőrák

A dohányzás a tüdőrák leggyakoribb oka egy új, nagy léptékű, húsz évet felölelő osztrák kutatás adatai szerint.


A tüdődaganat kockázatát méri fel pécsi orvosok mobilos alkalmazása

A tüdődaganat kialakulásának kockázatát felmérő, okostelefonokra letölthető alkalmazást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosai a közelmúltban.


Tüdőrák elleni új szert teszteltek sikerrel

Sikeresnek bizonyult egerekbe ültetett agresszív emberi tüdőrákos sejtek elpusztításában egy fejlesztés alatt álló új gyógyszer, amelyet a Chicagói Egyetem kutatói vizsgálnak.


Több mint 20 évig lappanghat a tüdőrák egy tanulmány szerint

Több mint 20 évig lappanghat a tüdőrák, ezután ölthet hirtelen agresszív formát - derült ki egy új tanulmányból.


A tüdőrák egyes sejtjei ellen is hatásosak a koleszterincsökkentők

A tüdőrák egyes sejtjei ellen is hatásosak a koleszterincsökkentők - mutatták be bécsi kutatók laboreredményeiket hétfőn a Madridban zajló Európai Rákkongresszuson (ESMO).


A pulmonális hipertónia 2. rész

A pulmonális hipertónia súlyosságát a World Health Organisation (WHO) irányelvei alapján négy súlyossági fokozatba sorolják. Az elsőbe a tünetmentes páciensek sorolhatóak, míg a negyedik csoportba azok tartoznak, akiknek nyugalomban is panaszai vannak.


A pulmonális hypertónia, a tüdőben mérhető magas vérnyomás 1. rész

A pulmonális hypertónia a tüdő legkisebb ereinek betegségével kezdődik. A kapillárisok szűkülnek, majd elzáródnak, elpusztulnak. Emiatt a vér csak nehezen tul áramolni a tüdőn keresztül. A nagy ellenállás miatt a szív jobb kamrájának fokozott munkát kell végeznie, amely hosszú távon károsítja a szív izomzatát, ez végül elgyengül.


Először alkalmaztak "műtüdőt" Magyarországon

Magyarországon először alkalmaztak úgynevezett műtüdőt egy légúti daganat eltávolítása közben, az április végén végrehajtott beavatkozás sikerrel járt, a beteg azóta hazamehetett és panaszmentes - közölte az Országos Onkológiai Intézet (OOI) kedden az MTI-vel.


A mellrák génje és a dohányzás együtt nagyon megnöveli a tüdőrák kockázatát

A mellrák kockázatát növelő BRCA2 génmutáció és a dohányzás együtt "óriásira fokozza" a tüdőrák kialakulásának esélyét - állapította meg egy nagyszabású brit kutatás.


| | | | | 6 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop