Anatómia és működés

Bár kevés férfi ismeri be, ha az egészségről van szó, övék a gyengébb nem.

Impotencia, meddőség, klimax

Az impotenciának is nevezett állapot valaha tabutéma volt, de napjainkban, a sikeres kezelési módszereknek köszönhetően már egyre többet hallani róla.

Prosztatarák

A Duke-egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a mozgás jelentős mértékben véd a prosztatarák kialakulása ellen.

A férfi nemi szervek betegségei

A pénisz fejlődésének mechanizmusából adódik az, hogy gyakoriak a fejlődési rendellenességek.

ÚJ

A telített zsírok fogyasztása csökkenti a spermaszámot

A zsíros sajtokban és húsokban található telített zsírok nemcsak súlygyarapodást okozhatnak a férfiaknál, hanem csökkentik a spermiumok számát.


A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet

A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.


Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.


A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak

A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak ausztrál és brit kutatók, akik szerint az áttörés hordozhatja egy jövőbeli férfi fogamzásgátló pirula kulcsát.


Az agresszív prosztatarák kiszűrésére alkalmas vérteszteket dolgoztak ki

Brit és amerikai kutatók rátaláltak a prosztatarák két határozott genetikai "bélyegére", génaktivitási mintázatára, amelyek segítségével megjósolható, hogy a páciensnek agresszív típusú-e a betegsége, majd ezekre a jellemzőkre alapozva tervezték meg kísérleti vértesztjeiket, amelyek vonalkódhoz hasonlóan olvassák ki a genetikai jegyeket.


Kasztrálás a hosszabb férfiélet titka?

A kasztrálás jelentősen meghosszabbíthatja elszenvedőjének élettartamát, akár húsz esztendővel is - állítják dél-koreai kutatók.


Holografikus technikával alkottak képet a spermiumok mozgásáról

Új technikájukkal másfél ezer hímivarsejt mozgását követték egyidejűleg nyomon, és készítettek róluk 3 dimenziós felvételt amerikai kutatók.


Az antioxidánsokban gazdag étrend javítja a spermiumok minőségét

Az antioxidánsokban gazdag ételek, például a brokkoli vagy a paradicsom fogyasztása javíthatja a középkorú és idősebb férfiak spermiumának minőségét - állapították meg amerikai kutatók.


Amerikai gyermekorvosok: a körülmetélés előnyei meghaladják kockázatait

Új irányelveket adott ki az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) a gyerekkori körülmetélésről, amelyben azt írják, hogy a beavatkozás egészségügyi előnyei meghaladják kockázatait, ám általános ajánlás helyett a szülőkre bízzák a végső döntést.


Nincs szükség a prosztatarák rutinszerű szűrésére

Az amerikai kormány tanácsadó testülete a rutinszerű prosztatarákszűrés, PSA-teszt ellen foglalt állást.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop