Anatómia és működés

Bár kevés férfi ismeri be, ha az egészségről van szó, övék a gyengébb nem.

Impotencia, meddőség, klimax

Az impotenciának is nevezett állapot valaha tabutéma volt, de napjainkban, a sikeres kezelési módszereknek köszönhetően már egyre többet hallani róla.

Prosztatarák

A Duke-egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a mozgás jelentős mértékben véd a prosztatarák kialakulása ellen.

A férfi nemi szervek betegségei

A pénisz fejlődésének mechanizmusából adódik az, hogy gyakoriak a fejlődési rendellenességek.

Az olajban sült ételek rendszeres fogyasztása növelheti a prosztatarák kockázatát

Az olajban sült ételek, köztük a sült krumpli, a rántott csirke és a fánk rendszeres fogyasztása összefüggésben van a prosztataráknak - különös tekintettel a betegség agresszívebb formáinak - a megnövekedett kockázatával - derült ki egy új tanulmányból.


Elnőiesedett kinézetükre panaszkodnak a brit férfiak

Meglepően magas arányban találják elnőiesedettnek mellüket a brit férfiak: csaknem minden második panaszkodik erre.


Prosztatarák: megelőzhető lenne a második leggyakoribb halálok

A prosztatarák a második leggyakoribb halálok az ötven év feletti férfiak körében. Évente ezerötszázan halnak meg és hatezer az új beteg Magyarországon. Dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója arra hívja fel a figyelmet, hogy a halálozások számát nagy mértékben csökkenteni lehetne, ha a férfiak 45-50 év felett évente egyszer elmennének urológushoz.


A telített zsírok fogyasztása csökkenti a spermaszámot

A zsíros sajtokban és húsokban található telített zsírok nemcsak súlygyarapodást okozhatnak a férfiaknál, hanem csökkentik a spermiumok számát.


A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet

A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.


Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.


A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak

A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak ausztrál és brit kutatók, akik szerint az áttörés hordozhatja egy jövőbeli férfi fogamzásgátló pirula kulcsát.


"Szuperegerek" terjednek Európában

A kelet-európai háziegér hímjének kromoszómáját viszi tovább párosodásuk után a nyugat-európai háziegér; az így létrejött hibrid egéralfajnak olyan különleges tulajdonságai vannak, mint például az extra magas spermiumszám. Az egyelőre Csehországban és Németország bajorországi régiójában terjedő kisemlős tanulmányozása közelebb viheti a kutatókat a férfiak terméketlenségének megértéséhez is.


Az agresszív prosztatarák kiszűrésére alkalmas vérteszteket dolgoztak ki

Brit és amerikai kutatók rátaláltak a prosztatarák két határozott genetikai "bélyegére", génaktivitási mintázatára, amelyek segítségével megjósolható, hogy a páciensnek agresszív típusú-e a betegsége, majd ezekre a jellemzőkre alapozva tervezték meg kísérleti vértesztjeiket, amelyek vonalkódhoz hasonlóan olvassák ki a genetikai jegyeket.


Prosztatarák elleni vakcinált tesztelnek Kubában

Befejezték egy prosztatarák elleni vakcinajelölt klinikai kipróbálásának második fázisát kubai kutatók


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop