Anatómia és működés

Bár kevés férfi ismeri be, ha az egészségről van szó, övék a gyengébb nem.

Impotencia, meddőség, klimax

Az impotenciának is nevezett állapot valaha tabutéma volt, de napjainkban, a sikeres kezelési módszereknek köszönhetően már egyre többet hallani róla.

Prosztatarák

A Duke-egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a mozgás jelentős mértékben véd a prosztatarák kialakulása ellen.

A férfi nemi szervek betegségei

A pénisz fejlődésének mechanizmusából adódik az, hogy gyakoriak a fejlődési rendellenességek.

ÚJ

Jelentősen csökkenti egy mutáns gén a férfiak termékenységét

A férfi terméketlenség egy újabb összetevőjére bukkantak kutatók: a férfiak mintegy húsz százaléka olyan génmutációt hordoz, amelynek következtében a petesejt megközelítését segítő fehérjeburkolat nélkül maradnak hímivarsejtjeik, ezáltal kisebb lesz a megtermékenyítés esélye.


A műtét jobb megoldás a fiatalabb prosztatarákos pácienseknél

A műtét jobb kezelési mód a korai prosztatarák esetében, mint a megfigyelés és várakozás, különösen a viszonylag fiatalabb pácienseknél - közölték megállapításukat csütörtökön svéd kutatók.


Összefügg a férfi termékenységgel egy genitális méret

Összefügg a férfiak termékenységével, hogy mekkora az úgynevezett anogenitális távolságuk - állapították meg amerikai kutatók.


A férfi meddőség pszichés háttere - 2. rész

Készen áll a gyermekvállalásra? A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a szülővé válás folyamatában.


A férfi meddőség pszichés háttere

Azt gondoljuk, készen állunk a gyermekvállalásra, miközben a gyermek- (vagy akár csecsemő-) korban szüleink részéről elszenvedett, majd felnőttkorba magunkkal „cipelt” traumák, a lelkünk mélyén eltemetett, lezáratlan vagy fel nem dolgozott konfliktusok miatt a tudatalattink hevesen tiltakozik? Esetleg az jelent gondot, hogy már-már túlságosan görcsösen akarjuk azt a babát, és emiatt nem jön össze? A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a fertilizációs és a megtermékenyülési folyamatban, a psziché reprodukciós kapcsolata nagyon fontos szempont.


Gyakori az impotencia a prosztatarák-kezelések után

Csaknem bizonyosan felbukkannak a szexuális teljesítmény zavarai a prosztatarákkal kezelt férfiaknál - állapították meg öt évig tartó követéses tanulmányukban ausztrál kutatók.


A férfiak nem szívesen járnak orvoshoz

Az erősebbnek kikiáltott, de valójában sok tekintetben gyengébb nem, a férfiaké, ha lehet, elkerüli az orvost, és csak akkor keresi fel a rendelőt, ha valami komolyabb baja van. Szemben a nők közel háromnegyedével (74 százalék), a férfiaknak csupán az 57 százaléka, tehát alig valamivel több, mit a fele megy el rutinvizsgálatokra, írja az amerikai egészségügyi minőségvizsgáló intézet hírlevele.


Megállapították a férfi "menopauza" ismérveit

A negyven év fölötti férfiaknál a csökkent libidó, nyomott hangulat és az energiátlanság csupán a normális öregedési folyamat jele, nem pedig alacsony tesztoszteronszinté.


Korábban halnak az alacsony tesztoszteronszintű férfiak

Korábban halnak azok a férfiak, akiknek vérében alacsony a tesztoszteron nemi hormon koncentrációja - derült ki egy német tanulmányból.


Megfejtették, mi irányítja a hímivarsejteket

Amerikai kutatók megfejtették, mi indítja el az ondósejteket, hogy célba vegyék a petesejtet. A felfedezést a Cell című tudományos szakfolyóirat pénteki száma címlapján közölte (www.cell.com).


| | | | | | | | 9 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop