Télen és koratavasszal a legjobb a férfi ivarsejtek minősége

Télen és koratavasszal a legjobb a férfi ivarsejtek minősége - állítják izraeli kutatók 6500 férfi spermamintájának elemzése eredményeként, hozzátéve, hogy ez a normál megtermékenyítő képességűekre áll. A gondokkal küszködők spermája ősszel és tavasszal a jobb.


A telített zsírok fogyasztása csökkenti a spermaszámot

A zsíros sajtokban és húsokban található telített zsírok nemcsak súlygyarapodást okozhatnak a férfiaknál, hanem csökkentik a spermiumok számát.


A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet

A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.


A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak

A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak ausztrál és brit kutatók, akik szerint az áttörés hordozhatja egy jövőbeli férfi fogamzásgátló pirula kulcsát.


"Szuperegerek" terjednek Európában

A kelet-európai háziegér hímjének kromoszómáját viszi tovább párosodásuk után a nyugat-európai háziegér; az így létrejött hibrid egéralfajnak olyan különleges tulajdonságai vannak, mint például az extra magas spermiumszám. Az egyelőre Csehországban és Németország bajorországi régiójában terjedő kisemlős tanulmányozása közelebb viheti a kutatókat a férfiak terméketlenségének megértéséhez is.


Az antioxidánsokban gazdag étrend javítja a spermiumok minőségét

Az antioxidánsokban gazdag ételek, például a brokkoli vagy a paradicsom fogyasztása javíthatja a középkorú és idősebb férfiak spermiumának minőségét - állapították meg amerikai kutatók.


Bőrsejtekből hoztak létre hímivarsejteket

Amerikai kutatók reményei szerint új technikájukkal, amellyel korai érési fázisban lévő hímivarsejteket hoztak létre felnőtt bőrsejtekből, helyreállítható azoknak a férfiaknak a termékenysége, akik gyerekkori rákbetegség miatt váltak terméketlenné.


Keresett termék az indiai "Viagra" - Himalájai aranyláz

Egy ritka gombafajta, amelyet egyesek indiai Viagrának neveznek, lassan kezdi átalakítani a Himalája vidékének gazdaságát. Ám azoknak, akik gyűjtik, fel kell fegyverkezniük, hogy megvédjék az értékes kereseti forrássá vált növényt. A gomba, amely a Himalája vidékén indiai részén tenyészik, hernyókat támad meg. A helybéliek kija dzsarinak nevezik, Tibetben jarsagumba a neve, a világ más részein pedig Cordycep Sinensis, kínai hernyógomba néven ismerik. A gomba mumifikálja áldozatát, és a döglött hernyó fejéből nő ki. Ahogy a hó elolvad, májusban vagy júniusban bújik ki a föld alól.


Húsz hónapos erekciója lett motorozástól

Motorozás miatt túl tartós, 20 hónapos lankadatlan erekció miatt perli a német BMW céget egy kaliforniai férfi.


Az oxitocin reményt jelenthet a szexuális zavarral küszködő férfiaknak

Az oxitocinnak az anya és csecsemője közti kötődésben van szerepe. A San Diegó-i klinika orvosai most esettanulmányt tettek közzé arról, hogy egy Asperger-szindrómás férfinál a szexuális működést is javította.


| | | 4 | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">