Az étrendben lévő zsír minősége is befolyásolja a spermiumszámot

A sok telített zsírsavat tartalmazó étrend a spermiumszám csökkenésével köthető össze, míg az omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend mellett nagyobb a spermiumok koncentrációja - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


A vezeték nélküli internethez csatlakozó laptop károsíthatja a hímivarsejteket

A vezeték nélküli internethez kapcsolódó laptop károsíthatja a hímivarsejteket és azok DNS állományát - állítják a szakemberek.


A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra?

A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra, akiknél negyven fölött évente hét százalékkal csökken az apaság esélye - állítják brazil kutatók, akik vizsgálataikat az Amerikai Orvosi Reprodukciós Társaság éves közgyűlésén ismertették Floridában.


Nem lesz még férfiaknak fogamzásgátló-injekció

Bár a férfiak fogamzásgátló injekciójának ötlete több mint harmincéves, egyelőre nem kerülhet még piacra hatékony és engedélyezett készítmény. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) legutóbbi ilyen irányú kutatása is zátonyra futott.


Jelentősen csökkenti egy mutáns gén a férfiak termékenységét

A férfi terméketlenség egy újabb összetevőjére bukkantak kutatók: a férfiak mintegy húsz százaléka olyan génmutációt hordoz, amelynek következtében a petesejt megközelítését segítő fehérjeburkolat nélkül maradnak hímivarsejtjeik, ezáltal kisebb lesz a megtermékenyítés esélye.


A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra

Napjainkban a nők egyre inkább kitolják a szülés időpontját, amivel kockázatnak tehetik ki születendő gyermeküket. Nem is minden esetben a nő életkora miatt, hanem azért, mert a 30-40-es éveikben járó nők általában idősebb férfitól várnak gyereket. A férfiak pedig éppen úgy foglyai a biológiai órájuknak, mint a nők.


Műtét segíthet a rákbetegséggel kezelt férfiak termékenységét visszanyerni

Műtét segíthet azokon a férfiakon, akiket korábban terméketlennek hittek a gyermekkori rákbetegségük miatt kapott kezelések hatására - olvasható a Journal of Clinical Oncology című folyóirat legfrissebb számában.


Összefügg a férfi termékenységgel egy genitális méret

Összefügg a férfiak termékenységével, hogy mekkora az úgynevezett anogenitális távolságuk - állapították meg amerikai kutatók.


A férfi meddőség pszichés háttere - 2. rész

Készen áll a gyermekvállalásra? A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a szülővé válás folyamatában.


Az antioxidánsok javíthatják a férfiak termékenységét

Antioxidáns étrend-kiegészítők, így az E-vitamin és a cink szedése segíthet azoknak a férfiaknak, akiknek problémájuk van termékenységükkel - állapították meg 34 tanulmány áttekintése alapján újzélandi kutatók.


| | | | 5 | | | | | |
data-full-width-responsive="true">