A férfi meddőség pszichés háttere

Azt gondoljuk, készen állunk a gyermekvállalásra, miközben a gyermek- (vagy akár csecsemő-) korban szüleink részéről elszenvedett, majd felnőttkorba magunkkal „cipelt” traumák, a lelkünk mélyén eltemetett, lezáratlan vagy fel nem dolgozott konfliktusok miatt a tudatalattink hevesen tiltakozik? Esetleg az jelent gondot, hogy már-már túlságosan görcsösen akarjuk azt a babát, és emiatt nem jön össze? A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a fertilizációs és a megtermékenyülési folyamatban, a psziché reprodukciós kapcsolata nagyon fontos szempont.


Gyakori az impotencia a prosztatarák-kezelések után

Csaknem bizonyosan felbukkannak a szexuális teljesítmény zavarai a prosztatarákkal kezelt férfiaknál - állapították meg öt évig tartó követéses tanulmányukban ausztrál kutatók.


Csökkenhet a spermiumok száma a biszfenol-A miatt

Kínai gyári munkások egy csoportjánál, akik hosszú időn át voltak kitéve a biszfenol-A (BPA) vegyület magasabb szintjének, alacsony spermiumszámot találtak amerikai kutatók.


Czeizel: a Nobel-díjat érő lombikmódszerrel a férfi terméketlenség is kezelhető

A lombikbébi eljárás, amelyért az idei orvosi Nobel-díjat odaítélték Robert Geoffrey Edwardsnak, nemcsak a nők terméketlenségére nyújthat megoldást, hanem a férfiterméketlenségre is, és megelőzhetővé tesz bizonyos genetikai betegségeket - hangsúlyozta a módszer gyakorlati fontosságát az MTI-nek nyilatkozva Czeizel Endre orvosgenetikus. Czeizel - aki az eljárás magyarországi támogatójaként is hírnevet szerzett magának - örömét fejezte ki afölött, hogy a mai stockholmi döntéssel végre egy közvetlenül is gyakorlati hasznot hozó eredményt ismertek el az orvoslás területén.


Megállapították a férfi "menopauza" ismérveit

A negyven év fölötti férfiaknál a csökkent libidó, nyomott hangulat és az energiátlanság csupán a normális öregedési folyamat jele, nem pedig alacsony tesztoszteronszinté.


Korábban halnak az alacsony tesztoszteronszintű férfiak

Korábban halnak azok a férfiak, akiknek vérében alacsony a tesztoszteron nemi hormon koncentrációja - derült ki egy német tanulmányból.


Megfejtették, mi irányítja a hímivarsejteket

Amerikai kutatók megfejtették, mi indítja el az ondósejteket, hogy célba vegyék a petesejtet. A felfedezést a Cell című tudományos szakfolyóirat pénteki száma címlapján közölte (www.cell.com).


A pókméreg hatásos merevedési zavarban

Brazil kutatók szerint egy halálos csípésű pók mérge hatásos lehet az impotencia ellen. A brazil vándorpók (Phoneutria nigriventer) csípése fájdalmas erekciót okoz, amely több órán át is tarthat, és később merevedési zavarhoz vezethet.


Az étkezés hatása a nemzőképességre

„Azoknak a férfiaknak, akik sok vörös húst, hamburgert és zsíros tejfölt esznek, rossz minőségű a hímivarsejtjük, és így kis eséllyel készülnek az apaságra” – írja a Daily Telegraph. Valóban ennyire egyszerű lenne az összefüggés?


Mobiltelefon és meddőség

Uraim, csak óvatosan: a mobiltelefonokhoz kapható kihangosítók és headset-ek károsíthatják a fogamzóképességet, ha a telefont a nadrág zsebében hordjuk, olvasható amerikai szerzők tollából.


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">