A tesztoszteron tapasz és szexuális teljesítmény

A férfi nemi hormon tartalmú tapasz nem javítja a szexuális teljesítményt, habár a kezelés segíthet a nemi vágy élénkítésében, állapították meg egy ausztrál vizsgálatban.


A merevedési zavar kezelése génterápiával

Az erekciós zavarok génterápiával történő kezelése az elsődleges vizsgálatok szerint biztonságos, jelentették be az Amerikai Urológusok Társaságának éves közgyűlésén.


A here ultrahang vizsgálata segíti a férfi meddőség felismerését

A here vérátáramlásának ultrahangos vizsgálata rutinszerűen alkalmazható módszer a férfi meddőség megállapítására, állítják osztrák kutatók.


A merevedési zavar jelzi a szív-érrendszeri betegségek kockázatát

Holland szakemberek hosszú távú vizsgálatban igazolták a merevedési zavar és a később kialakuló szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyi keringészavar) összefüggését.


Génterápia: alkalmas lesz a férfi meddőség gyógyítására?

Míg több ezer honlap, csoport és fórum áll a meddő nők rendelkezésére, a férfiak meddőségével viszonylag kevesen és ritkán foglalkoznak, bár a gyermektelen pároknál az esetek mintegy a felénél a férfiben található okozza a meddőség oka.


A tengerparti nyaralás nem javítja a fogamzás esélyét

Ha egy pár babát szeretne, valószínűleg nem a legjobb ötlet, ha a forró tengerparti homokban napozva töltik a vakációt, ugyanis ausztrál kutatók kimutatták, hogy a túl nagy meleg csökkenti az ondósejtek számát, a megmaradtak mozgását pedig lelassítja.


A cukorbetegség férfi meddőséget okozhat?

Egy Észak-Írországban kisszámú résztvevő bevonásával végzett vizsgálat szerint az 1. típusú diabéteszben szenvedő férfiak ondósejtjei több sérült DNS-t tartalmaz, ami nagy valószínűséggel kihat a férfiak megtermékenyítő képességére is.


A férfi meddőség és a forró fürdő

Amerikai kutatók bebizonyították, hogy a forró fürdőkádban ázó férfiak nemzőképessége csökken. A tényre már korábban is felhívták a figyelmet, de mindeddig nem végeztek módszeres vizsgálatokat.


A potenciazavar a jéghegy csúcsa

A The Lancet című londoni szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerzői szerint fontos, hogy az orvos a betegét kérdezze ki szexuális problémáiról is, így ugyanis már a korai stádiumban kezelhetnek olyan betegségeket, mint például a szívelégtelenség vagy a depresszió.


Remény a meddő házaspároknak

A terméketlen pároknak semmi biztosat nem tudnak ígérni, amikor a különféle kezelési módszerek közül kell választaniuk. Egy újabb tanulmány szerint azonban az ún. embolizációs eljárás jelentősen javíthatja esélyeiket.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">