Megelőzhető lehet majd az örökletes emlőrák

Egy csontgén blokkolásával jó eséllyel megakadályozható az örökletes mellrák kialakulása - állapította meg a bécsi Molekuláris Biotechnológiai Intézet (IMBA) egy fiatal kutatója. Kutatásai szerint ez alapján egy már jelenleg is kapható gyógyszerrel megelőzhető a mellrák.


Hatásos gyógyszerkombináció az emlőrák kezelésében

Hatásosan zsugorítja, egyes esetekben meg is szünteti az emlődaganatot egy két gyógyszerből álló kombináció két hétnél rövidebb idő alatt - közöltéki brit orvosok, akik 257 páciens részvételével végeztek vizsgálatot. Az Európai Emlőrák Konferencián bemutatott eredményeik azt jelenthetik, hogy egyes betegeknek nem lesz szükségük kemoterápiára.


A brokkoli segíthet az emlőrákban

A brokkoli és egyéb keresztesvirágú zöldségek egyik összetevője lassítja emlőrákos pácienseknél a ráksejtek növekedését, különösen a betegség korai stádiumában - állítják amerikai kutatók.


Rostok és az emlőrák

A rostban gazdag ételek fogyasztása serdülő és fiatal felnőtt korban jelentősen csökkentheti a nőknél a emlőrák kialakulásának kockázatát, közlik kutatók a Pediatrics orvosi folyóiratban publikált cikkükben.


Új eszköz segítheti az emlőrák diagnózisát

Szupervékony nyomásérzékelő szenzorok segíthetik majd a diagnózist az emlőrák vizsgálatában.


Emlőrákos nyolc éves kislány

Ritka emlőrákot diagnosztizáltak egy nyolcéves amerikai lánynál. A Utah államban lévő Centerville-ben élő Chrissy Turner a világ egyik legfiatalabb emlőrákos betege.


Kíméletesebb eljárás korai emlőrákban

A Lancet folyóiratban publikált multicentrikus vizsgálat a szövetközi brachyterápiával végzett célzott és rövidített (ún. akcelerált), részleges emlő radioterápiát (APERT) hasonlította össze a teljes-emlőbesugárzással (TELJES RT). Megállapították, hogy az emlőrák korai szakaszában a részleges emlő besugárzás egyenértékű a teljes emlőbesugárzással.


Mellrákmegelőzési kampány indul a debreceni iskolákban

Több mint háromezer 11. évfolyamos debreceni középiskolás ismerkedhet meg a mellrákmegelőzés kérdéseivel és sajátíthatja el az emlőönvizsgálat módszereit osztályfőnöki órákon egy országosan is példaértékű együttműködés eredményeként - jelentette be Széles Diána alpolgármester kedden sajtótájékoztatón a városházán.


A DDT hosszú távú hatása

Négyszer gyakoribb az emlőrák azoknál a nőknél, akiknek az anyjánál a terhesség alatt magasabb DDT-szintet mértek a vérben - erre a következtetésre jutottak amerikai kutatók egy 54 éves követéses vizsgálat alapján.


Újra sétával hívják fel a figyelmet a mellrák megelőzésére

Újra rózsaszínbe borul szombaton Budapest az Avon rendezvénye miatt, amelyen a mellrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A sétára és a programokra a szervezők több ezer résztvevőt várnak.


| | 3 | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">