Új eljárás emlőrákban

Az emlődaganat esetében a szövetek kiterjedtebb eltávolítása felére csökkenti a veszélyét annak, hogy az esetleg hátramaradó rákos sejtek miatt a beteg később újabb műtétre szorul - számoltak be eredményeikről a Yale Egyetem kutatói az Amerikai Onkológiai Társaság chicagói kongresszusán.


Az emlőrák áttét képzése megakadályozható

A rosszindulatú emlődaganatok képesek "manipulálni" a csontszövetet, hogy elősegítsék az áttétképződést – számolnak be a Sheffieldi Egyetem és a Koppenhágai Egyetem kutatói a Nature brit tudományos lapban.


Kettős emlőeltávolítást hajtottak végre Rita Wilson amerikai színésznőn

Kettős emlőeltávolításon és rekonstrukciós műtéten esett át Rita Wilson amerikai színésznő, Tom Hanks felesége az után, hogy emlődaganatot diagnosztizáltak nála.


A legrégibb mellrákos régészeti lelet

A mellrák eddig ismert legrégebbi esetét fedezték fel Egyiptomban spanyol antropológusok, akik egy 4200 éves női csontvázon mutatták ki a betegség jeleit.


Fotósorozat hívja fel a figyelmet a modern emlőrák-terápiák eredményeire

A visszanyert idő címmel a hagyományos és a modern emlőrák-terápiák közti különbségek bemutatására készült fotósorozat az Egészség Hídja Összefogás Egyesület kezdeményezésére. A képek vándorkiállítás keretében az ország legnagyobb onkológiai központjaiban is bemutatkoznak.


Az emlőrák műtéti kezelése, a sugárkezelés és a kemoterápia

Az emlőrák kezelése attól függ, milyen a daganat típusa, mennyire előrehaladott állapotról van szó, a daganatsejtek érzékenyek-e hormonkezelésre, illetve a páciens milyen általános állapotban van.


Kampány a mellrák elleni küzdelem jegyében Ausztriában

A mellrák elleni küzdelem jegyében rózsaszín szalagot kötöttek a bécsi parlament épületére az Osztrák Ráksegély alapítvány (Österreichische Krebshilfe) által szervezett akció résztvevői kedden.


Összefügg a szoknyaméret növekedése a mellrák kockázatával

Összefügg a szoknyaméret növekedése a középkorú nők mellrákkockázatával egy brit kutatás szerint.


A kettős melleltávolítás nem növeli a mellrák túlélési esélyeit

Nem növeli a mellrák túlélésének esélyét a legtöbb betegnél a kettős melleltávolítás, ha a daganat csak az egyik mellet érinti - derült ki egy nagy léptékű tanulmányból. A túlélési arányokat annak a beavatkozásnak a hatásaival vetették össze, amelynél csak a daganatot operálják ki, nem az egész szervet távolítják el.


Napi fél óra gyaloglás csökkenti a nők mellrákkockázatát

Napi fél óra gyaloglás tíz százalékkal csökkenti a mellrák kockázatát azoknál az idősebb nőknél, akik éveken át folytatják a testmozgást - állapította meg egy nagy létszámú, hosszú távú francia kutatás.


| | | 4 | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">