A dohányzás összefügg a mellrák egy típusának fokozottabb kockázatával

A dohányzó fiatal nők esetében fokozottabb lehet a kockázata a mellrák egy bizonyos típusának - derült ki egy új tanulmányból.


Az idősebb nők nagyobb mellrákkockázatára int egy új brit kampány

Az idősebb nők nagyobb mellrákkockázatára hívja fel a figyelmet az angol Közegészségügyi Intézet (PHE) új kampánya, mert a szakértők azt tapasztalták, hogy hetvenen túl a nők nagyobb része nincs tisztában a veszéllyel.


A testmozgás segítheti a nőket a mellrák leküzdésében

A rendszeres testmozgás segítheti a nőket a mellrák leküzdésében, mivel csökkenti az ízületi és izomfájdalmakat, amelyek miatt számos beteg felhagy a betegséget kezelő és a kiújulás kockázatát csökkentő gyógyszerek szedésével.


Csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát egy ösztrogénellenes gyógyszer

Több mint felére csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét a magas kockázatú nők csoportjában egy ösztrogénhormon-ellenes gyógyszer - állapították meg brit kutatók egy nagyszabású nemzetközi tanulmányban.


Egy koleszterinszármazék összefüggésben van a mellrákkal

Egy koleszterinszármazék az ösztrogénhez hasonló módon képes serkenteni a melldaganat növekedését egereknél, és talán az embereknél is - derült ki egy amerikai tanulmányból.


A francia családügyi miniszter bejelentette, hogy rákbeteg

Dominique Bertinotti francia családügyi miniszter a Le Monde című napilap péntek délután megjelent számában bejelentette, hogy nyolc hónapja mellrákkal kezelik.


Két éven belül alkalmazható részletes mellrák-tesztet fejlesztettek ki

A személyre szabott kezelést és ezáltal a gyógyulás nagyobb lehetőségét elősegítő mellrák-tesztet fejlesztettek ki brit kutatók, akik hét típusba sorolták a betegség fajtáit.


5 dolog, amit soha ne mondjon egy rákot túlélőnek

Október a mellrák elleni küzdelem és a figyelemfelhívás hónapja. Miközben rózsaszínbe öltözik vagy kampányol, ne felejtse el az alábbiakat sem.


Új gyógyszer az áttétes mellrák gyógyításában

A súlyos, áttétes melldaganat növekedési idejét felére lassítja egy új gyógyszer, ezzel javulhatnak azoknak a rákos nőknek a gyógyulási esélyei, akiknél a gyógyszeres terápia eddig kevésbé volt eredményes - számoltak be eredményeikről belga kutatók az Európai Rákkongresszuson.


A terhesség előtti alkoholfogyasztás növelheti a mellrák kockázatát

Amerikai tudósok valószínűnek tartják, hogy az első terhesség előtti alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát.


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">