ÚJ

A 65 éven felülieknél elegendő a kétévenkénti mellrákszűrés

Az évenkénti mellrákszűrés nem hatékonyabb a 65 éven felüli nők esetében, mint a kétévenkénti, ráadásul az évenként szűrt nőknél több a hibás pozitív vizsgálati eredmény - állítja egy amerikai tanulmány.


A daganatos terület eltávolítása jó túlélési esélyt biztosít a korai stádiumú mellrák esetében

Egy új amerikai tanulmány, amely a túlélési esélyeket vizsgálta a korai stádiumú mellrák esetében, kimutatta, hogy a daganatos terület eltávolítása ugyanolyan jó - ha nem jobb - túlélési esélyt biztosít, mint a masztektómia.


Sok a szükségtelen kezelés emlőszűrés után egy amerikai tanulmány szerint

Harminckét év alatt 1,3 millió amerikai nőt kezeltek olyan emlőrák miatt, amely soha nem veszélyeztette volna életüket - állapították meg bő három évtized adatait elemző nagyméretű tanulmányukban amerikai kutatók.


A mellrák korai diagnózisát segítő új vértesztet fejlesztenek brit kutatók

Olyan vérteszt kifejlesztésén dolgoznak brit kutatók, amely a DNS-ben bekövetkezett változások alapján azonosítja a mellrák korai jeleit, akár a mostani röntgensugaras átvilágításnál is pontosabban.


Újabb összefüggéseket tárt fel a mellrák génmintázatának elemzése

A betegség négy alapvető osztályát és korábban nem ismert összefüggéseket azonosítottak amerikai kutatók a mellrák eddigi legnagyobb genetikai elemzésében.


Az éjszakai műszakban dolgozó nőknél nagyobb a mellrák kockázata

Nagyobb a mellrák kockázata a rendszeresen éjszakai műszakban dolgozó nőknél, különösen akkor, ha egyébként a reggel éber, "pacsirta" típusba sorolják magukat - idézte dán kutatók eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).


A lombikbébi-kezelés után magasabb a mellrákkockázat a fiatal nőkben

A lombikbébi kezelésben részesülő fiatal nők esetében akár 50 százalékkal is nagyobb lehet az emlőrák kialakulásának kockázata - figyelmeztetnek a szakemberek.


A szója fogyasztása kockázatot jelenthet egyes emlőrákos páciensek számára

Egyes nők számára kockázatot hordozhat a szója fogyasztása, mert rezisztenssé teheti emlődaganatukat a kezeléssel szemben - állapították meg amerikai kutatók.


Bármely hormon hosszú távú alkalmazása emeli az emlőrák kockázatát

Új kutatási eredmények szerint a menopauza tüneteinek enyhítésére hosszú távon használt hormonok bármely típusa emeli az emlőrák kockázatát.


A mellrákszűrés csökkenti a halálozási arányt

A Hollandiában 1989 óta folyó országos mellrákszűrési program segítségével sikerült csökkenteni az emlőrákban szenvedő betegek körében az addig növekvő halálozási arányszámot - derült ki egy holland tanulmányból.


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop