Megjósolható a mellrák kockázata egy új módszerrel

Amerikai kutatók kidolgoztak egy olyan statisztikai képletet, amellyel előre jelezhető, mekkora kockázattal alakul ki mellrák a páciensnél tíz, illetve húsz éven belül.


A hosszú távú éjszakai munka fokozza a mellrák kockázatát

A harminc éven át végzett éjszakai műszak megduplázza a mellrák valószínűségét - mutatta ki egy új kanadai kutatás.


Gyógyszerrel akarják megelőzni a mellrákot Nagy-Britanniában

Európában elsőként Nagy-Britanniában tesznek kísérletet arra, hogy egészséges nők gyógyszerszedéssel megelőzzék a mellrákot.


A szűrés nem csökkentette a mellrákhalálozások számát egy brit tanulmány szerint

Egy átfogó brit tanulmány azt állítja, hogy a szűrés nem csökkentette a mellrák okozta halálozások számát az utóbbi 25 évben.


Jolie-hatás: nőtt az érdeklődés a preventív melleltávolítás iránt

Angelina Jolie példája nyomán egyre nő az érdeklődés a német klinikákon a mellrák örökletes formájának megelőzése iránt.


Emlőrákban meghalt Angelina Jolie nagynénje

Mellrákban meghalt Angelina Jolie nagynénje vasárnap, két héttel az után, hogy az amerikai filmsztár felfedte: tartva ugyanettől a daganatos betegségtől kettős emlőeltávolításon esett át.


Megszólalt Angelina Jolie orvosa, aki szerint indokolt volt a műtét

Angelina Jolie anyjának mellrákja volt, de petefészekrákban hunyt el, anyai nagyanyjának ugyancsak petefészekrákja volt, és ez erős bizonyítékul szolgált az öröklött, genetikus kockázatra, ami alapján a színésznő mindkét egészséges mellét eltávolíttatta, hogy megelőzze a betegség kialakulását - közölte szerdán Jolie orvosa.


Hírességek, akik mellrákkal küzdöttek

A világon a mellrák a legelterjedtebb daganatos betegség a nők körében. 458 ezer nővel végez az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint - mutatott rá a The New York Times-ban megjelent cikkében Angelina Jolie, aki kedden közölte, hogy kettős emlőeltávolításon esett át a rák magas kockázata miatt. A betegség a hírességeket sem kíméli, az utóbbi években egyre több énekesnő és színésznő beszélt a nyilvánosság előtt a kórról, amellyel meg kellett küzdenie.


Új utak a mellrák sebészi kezelésében

Bejárta a világsajtót a hír, miszerint Angelina Jolie kettős emlőeltávolításon esett át. Ezzel kapcsolatban szakértők rámutattak, a mellsebészet sokkal egyszerűbb lett, a nők előtt több választási lehetőség áll - mint ahogy az a közelmúltban egy chicagói orvoskongresszuson is elhangzott.


Angelina Jolie dupla masztektómiának vetette alá magát

A tudomány mai állása szerint lehetetlen megmondani, ki fog mellrákot kapni, vagy attól meghalni. Feltételezik, hogy azok a nők, akiknél nagy a kockázata a mellrák kialakulásának, de átestek az emlőeltávolító műtéten, nem fognak meghalni emlőrákban.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">