Az emlőrákot túlélők többsége nem mozog eleget

A legtöbb nő, aki túlélte az emlőrákot, a diagnózist követő 10 évben nem teljesíti a fizikai aktivitás irányelveit, annak ellenére, hogy a testmozgás csökkenti a halálozás kockázatát, javít a túlélés esélyein és az életminőségen, tudhatjuk meg egy vizsgálat eredményéből.


Ígéretes új eljáráson dolgoznak mellrákos nők számára

Egy Japánban kifejlesztett új eljárásnak köszönhetően az emlőmegtartó műtéten átesett mellrákos nők képesek lehetnek "újranöveszteni" az eltávolított mellszövetet.


Növekszik az áttétes mellrákbetegek száma a fiatal nők körében

Több fiatal nőnél diagnosztizálnak előrehaladott, áttétes emlőrákot manapság, mint három évtizeddel ezelőtt - derült ki egy amerikai tanulmányból, amely kimutatta, hogy átlag évi két százalékkal növekszik az áttétes mellrákbetegek aránya.


Rákszűrő melltartót fejlesztettek ki az Egyesült Államokban

Az eddiginél korábbi stádiumban és könnyebben képes kimutatni az emlőrákot egy detektorokkal és adatrögzítővel felszerelt melltartó, amelyet hamarosan piacra dobhatnak az Egyesült Államokban - adta hírül a CBS televízió.


A 65 éven felülieknél elegendő a kétévenkénti mellrákszűrés

Az évenkénti mellrákszűrés nem hatékonyabb a 65 éven felüli nők esetében, mint a kétévenkénti, ráadásul az évenként szűrt nőknél több a hibás pozitív vizsgálati eredmény - állítja egy amerikai tanulmány.


A daganatos terület eltávolítása jó túlélési esélyt biztosít a korai stádiumú mellrák esetében

Egy új amerikai tanulmány, amely a túlélési esélyeket vizsgálta a korai stádiumú mellrák esetében, kimutatta, hogy a daganatos terület eltávolítása ugyanolyan jó - ha nem jobb - túlélési esélyt biztosít, mint a masztektómia.


Mellrákellenes gyógyszert javasolnak megelőzésként Nagy-Britanniában

A brit állami egészségügyi szolgálatot felügyelő szerv kezdeményezte, hogy az emlőrák kezelésében alkalmazott tamoxifen nevű gyógyszert megelőzés gyanánt alkalmazzák azoknál a nőknél, akiknek a családjában halmozottan jelentkezik a betegség.


Sok a szükségtelen kezelés emlőszűrés után egy amerikai tanulmány szerint

Harminckét év alatt 1,3 millió amerikai nőt kezeltek olyan emlőrák miatt, amely soha nem veszélyeztette volna életüket - állapították meg bő három évtized adatait elemző nagyméretű tanulmányukban amerikai kutatók.


Amerikai ösztöndíj magyar emlőrák kutatónak

Győrffy Balázs, a Magyar Tudományos Akadémia és a Semmelweis Egyetem közös kutatócsoportjának vezetője vehette át csütörtökön a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat a Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről 2012 című országos mellrákellenes konferencián Budapesten.


A mellrák korai diagnózisát segítő új vértesztet fejlesztenek brit kutatók

Olyan vérteszt kifejlesztésén dolgoznak brit kutatók, amely a DNS-ben bekövetkezett változások alapján azonosítja a mellrák korai jeleit, akár a mostani röntgensugaras átvilágításnál is pontosabban.


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">