ÚJ

Tartsa meg belső erejét!

A nők életük folyamán három "változókor" beköszöntével számolhatnak. Az első a fogamzóképessé válás, a második a termékenységgel járó fizikai változások megélése, illetve a harmadik - a hagyományos értelemben használt - változókor, a fogamzóképesség elvesztése. Ez utóbbi, mely gyakran a fiatalság elmúlásának érzetét kelti a nőben, jelentős pszichés és testi változásokkal jár.


A sterilizáció és a vérzési panaszok

Közkeletű elképzelés, hogy a nők a méhkürt fogamzásgátlási céllal végzett lekötése után gyakrabban küszködnek menstruációs panaszokkal.


A női mikroflóra (1)

Melyik nő ne ismerné az intim testtájak viszkető érzését, az égető fájdalmat vagy a kellemetlen szagú folyást. Bár legtöbbünknél gyakran visszatérő problémáról van szó, a legritkább esetben beszélünk róla. Pedig arról van szó csupán, hogy a nyálkahártya megsérült. A hüvelyflórát a női ökoszisztémának megfelelő védelemmel kell ellátnunk.


A női mikroflóra (2)

Melyik nő ne ismerné a kellemetlen égést, csípő és viszkető érzést, vagy a vissza-visszatérő folyást az intimzónában? Ugyan egy nagyon sokakat érintő problémáról van szó, mégis igen kevés szó esik róla. Az ok leggyakrabban a normál hüvelyi mikroflóra egyensúlyában bekövetkező zavarnak köszönhető, s így pusztán gomba és baktériumölő kúpokkal, tablettákkal végleg meg nem szűntethető.


Fájdalmas napok

Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit sok nő hónapról hónapra átél a mensesét közvetlenül megelőző időszakban, illetve a vérzés első napjaiban. A menstruáció kezdetét megelőző 7-14 nap során, az ún. premenstruációs szindróma (PMS) állapotában egymással párhuzamosan léphetnek fel olyan kellemetlen testi tünetek, mint az emlők duzzadása, hát- és ízületi fájdalmak, valamint a medence táján érzett súlyosság- és nyomásérzet. E fájdalmat azonban könnyebb elviselni, mint a megmagyarázhatatlannak tűnő állandó fáradságot, energiahiányt, illetve alkalmankénti álmatlanságot. Utóbbiak ugyanis a PMS további kellemetlenségeivel - puffadással és súlygyarapodással, szövetduzzanattal, pattanásokkal, szorulással, illetve hőhullámokkal - társulva hozzájárulnak az ilyenkor fellépő hangulati változásokhoz. Az ekkor átélt ingerlékenység, általános levertség, érzelmi kiborulás, állandó feszültség- és idegességérzet okát legtöbbször mi magunk sem tudjuk megmagyarázni. A "nekem semmi sem sikerül" hangulatot tovább fokozhatják a koncentrálóképességben beálló időszakos zavarok, a feledékenység, valamint az általános zavartság, diszorientáltság érzete.


Honlapok a PMS enyhítése érdekében

A PMS csak az egyike azoknak a dolgoknak, amelyekről a nők azt hiszik, nemigen tehetnek ellene. Görcsök, fejfájás, derékfájás, felfúvódás. És ami a legrosszabb, az elszabadult érzelmek. És mégis, több beleszólásunk van a dologba, mint gondolnánk. Íme néhány honlap:


A biotermékek enyhíthetik a PMS tüneteit

A cimicifuga racemosa, a magnézium, a primulaolaj és a természetes progeszteron csak néhány azon recept nélkül kapható termékek közül, amelyek enyhítik a premenstruációs szindrómát (PMS).


Új adatok a PMS okairól

A kutatók sokáig azt feltételezték, hogy a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteiért - hangulatingadozás, felfúvódás, stb. - a progeszteron hormon havi ingadozásai felelősek, azonban egy új kutatás eredményei azt mutatják, hogy az ösztrogénnek is szerepe lehet a szimptómák megjelenésében. Az új felfedezésnek köszönhetően a súlyos PMS-esetek kezelésére új gyógyszereket is elő lehet majd állítani.


Tanulmány a PMS, a magnézium és a kálcium kapcsolatáról

Egy 10 nő részvételével lefolytatott kísérlet alapján valószínű, hogy a menstruációs ciklus második két hetében a vér alacsony magnézium- és magas kálciumszintje okolható a PMS, azaz a premenstruációs szindróma kialakulásáért. A tünetegyüttes súlyossága erősen változó az egyes esetekben, de a fizikai és pszichés szimptómák általában közösek: fáradtság, gyomorgörcsök, puffadás, élelmiszerérzékenység, hangulatváltozás, petyhüdt mellek. A szakértők szerint a Fertility and Sterility szaklapban közzétett eredmények segíthetnek a PMS-ről kialakult kép árnyalásában.


Biztató eredmények a mióma nem sebészeti kezelésében

Két új tanulmány szerint is biztonságos és hatékony a fájdalmas méhfibrómák újfajta, nem sebészeti terápiája.


| | | | | | | 8 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop