ÚJ

PMS-kezelés ájurvédával

A havibaj előtti tünetegyüttes, a PMS - premenstruációs syndroma - mintegy 150 tünetét tartja számon az orvostudomány. A havivérzést gyakorta tekintjük a nő mindennapi életét megkeserítő kényelmetlenségnek, mert fáradtságot, érzékenységet és a test különböző részein tapasztalható fájdalmat eredményez. Ugyanakkor az ájurvéda áldásnak tartja a ciklust, hiszen célja nem csupán a fogantatásra való felkészítés, de a szervezet méregtelenítése is!


Rendszertelen vérzés - Kiegyensúlyozó gyógynövények

A rendszertelen vérzés a változás korának szokásos tünetei közé tartozik. Bár ez még nem ok a nyugtalanságra, azért az érintetteknek érdemes rendszeresen megvizsgáltatniuk magukat nőgyógyásszal! Emellett jó, ha tudjuk, hogy számos olyan gyógynövény létezik, amelyik ez ügyben is a segítségünkre siethet!


Fájdalmatlan haviciklus - A menstruációs fájdalmak megelőzése

A fájdalmas havivérzés - orvosi elnevezéssel dysmenorrhea - a menstruációval kapcsolatos leggyakoribb panasz: minden ötödik nő érintett. Cikkünkből kiderül, hogy a gyógynövények segítségével mit tehetünk megelőzése érdekében!


Tornával a menstruációs görcs ellen

Amerikai kutatók szerint megfelelő edzéstervvel tompíthatók a menstruáció előtt jelentkező kellemetlen, fájdalmas testi és lelki tünetek - olvasható a Johns Hopkins egyetem hírlevelében.


A méheltávolítás alternatív eljárásai

A méheltávolítás kevésbé invazív és ezért egyre népszerűbb alternatívája az ún. endometriális abláció. Ennek során a méh nyálkahártyáját különféle módszerekkel, például rádióhullámmal felmelegítik és „elpárologtatják”.


Örömteli nőiség

A menstruáció a női ciklusban a vérzés fázisát jelenti. Milyen panaszok léphetnek fel e néhány nap alatt, és mit tehetünk csökkentésük érdekében? Cikkünk ezekre a kér-. désekre ad választ!


Fájdalmas nőiesség

A dysmenorrhoea fájdalmas menstruációt jelent. Elsődleges és másodlagos fajtái ismertek. Az érintetteknek mindenképpen érdemes megismerkedni lehetséges kezelési módszereikkel is...


Gyenge sárgatest

Pecsételő közti vérzés, elhúzódó, rozsdabarna hüvelyi váladékozás, levertség és ingerlékenység - ismerős Önnek is? Sokan azt hiszik, ez valamilyen fertőzésnek köszönhető, pedig az ok csak annyi, hogy nem termel elég progeszteront a petesejt kilökődése után keletkező sárgatest.


Azok a nehéz napok!

Idegesség, ingerültség, fejfájás, hasgörcs, csillapíthatatlan étvágy... Mindez a hónapról hónapra ismétlődő PMS, azaz premenstruális szindróma, amely a menstruáció előtti napokat néha elviselhetetlenné teszi. Nézzük csak, mit is tehetünk ezekben a napokban?


Menstruációs rendellenességek

A gyakori menstruációs rendellenességek közé a premenstruációs szindróma (PMS) és a menstruáció alatti fájdalom (dysmenorrhoea) tartozik.


| 2 | |

Web Design & Development Prowebshop