ÚJ

Menstruációs fájdalom

A menstruáció alatt jelentkező hasi fájdalmat, amelyet méhgörcsök okoznak, dizmenorreának (dysmenorrhoea) nevezzük. Ezt az állapotot elsődleges dizmenorreának hívják, ha nem találnak okot a háttérben, és másodlagos dizmenorreának, ha valamely nőgyógyászati betegség az oka.


Menstruáció előtti nehéz napok

Nem kevés azon nők száma, akik a menstruációt megelőző egy hétben, tíz napban hátrányukra megváltozottnak érzik magukat. A 30 év körüli korosztályt sújtó premenstruációs szindróma tüneteiről lehet szó náluk. Mindez általában első szülés után kezdődik és a harmincas évek végéig, negyvenes évek elejéig szokott tartani.


Az antidepresszáns gyógyszerek hatása a premenstruációs szindróma kezelésében

Az utóbbi években az SSRI-k, (egy viszonylag új elsősorban a depresszió kezelésére használt gyógyszercsoport) kedveltté váltak a premenstruációs szindróma kezelésében.


A rendellenes menstruációs vérzés kezelésének új módszere

A rendszeres, nagy menstruációs vérveszteség egyik terápiája a méheltávolítás. Alternatívája egy méhen belüli eszköz, melyből hormon szabadul föl.


A sterilizáció és a vérzési panaszok

Közkeletű elképzelés, hogy a nők a méhkürt fogamzásgátlási céllal végzett lekötése után gyakrabban küszködnek menstruációs panaszokkal.


Honlapok a PMS enyhítése érdekében

A PMS csak az egyike azoknak a dolgoknak, amelyekről a nők azt hiszik, nemigen tehetnek ellene. Görcsök, fejfájás, derékfájás, felfúvódás. És ami a legrosszabb, az elszabadult érzelmek. És mégis, több beleszólásunk van a dologba, mint gondolnánk. Íme néhány honlap:


A biotermékek enyhíthetik a PMS tüneteit

A cimicifuga racemosa, a magnézium, a primulaolaj és a természetes progeszteron csak néhány azon recept nélkül kapható termékek közül, amelyek enyhítik a premenstruációs szindrómát (PMS).


Új adatok a PMS okairól

A kutatók sokáig azt feltételezték, hogy a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteiért - hangulatingadozás, felfúvódás, stb. - a progeszteron hormon havi ingadozásai felelősek, azonban egy új kutatás eredményei azt mutatják, hogy az ösztrogénnek is szerepe lehet a szimptómák megjelenésében. Az új felfedezésnek köszönhetően a súlyos PMS-esetek kezelésére új gyógyszereket is elő lehet majd állítani.


Tanulmány a PMS, a magnézium és a kálcium kapcsolatáról

Egy 10 nő részvételével lefolytatott kísérlet alapján valószínű, hogy a menstruációs ciklus második két hetében a vér alacsony magnézium- és magas kálciumszintje okolható a PMS, azaz a premenstruációs szindróma kialakulásáért. A tünetegyüttes súlyossága erősen változó az egyes esetekben, de a fizikai és pszichés szimptómák általában közösek: fáradtság, gyomorgörcsök, puffadás, élelmiszerérzékenység, hangulatváltozás, petyhüdt mellek. A szakértők szerint a Fertility and Sterility szaklapban közzétett eredmények segíthetnek a PMS-ről kialakult kép árnyalásában.


A kutatók szerint a B-6 vitamin enyhíti a premenstruációs tünetcsoportot

Egy bizonyos mennyiségig a B-6 vitamin enyhítheti a premenstruációs tünetegyüttes (PMS) tüneteit, állítják brit kutatók, akik újravizsgálták a nők havonként jelentkező gondja miatt szedett vitamin határértékeit.


| | 3 |

Web Design & Development Prowebshop