ÚJ

Mi lenne, ha a menstruáció választható lenne?

Az ókori perzsáknak nemigen volt türelmük a menstruáló nő iránt. Ha négy nap után is vérzett, megkorbácsolták, majd öt további napra elzárták. És jaj volt annak a nőnek, aki még a szabadon engedése után is tovább vérzett.


Könnyű "nehéz napok"

A hormonháztartás változásai miatt különböző testi tünetek lépnek fel. Melyek ezek? A has felpuffadása, a mell fájdalmas feszülése, a lábak megduzzadása, testsúlynövekedés, szédülés, rosszullét, hányinger, keringési zavarok, alhasi görcsök, gyakori hangulatingadozás, depresszió, leküzdhetetlen édességigény. Szerencsére mindenkinél csak néhány szokott megjelenni ezek közül, és azok is általában 3-4 napig tartanak. BEFOLYÁSOLJA A LELKIÁLLAPOT?


Menstruáció panasz nélkül

A PMS egyik fő oka a menstruációt megelőző hormonális változás. Általában ahogy megindul a vérzés, a tünetek maguktól megszűnnek. Ritkábban fordul elő, hogy a menstruáció 2. napjáig is megmaradnak, illetve, hogy maga a vérzés is görcsökkel, fájdalmakkal jár. Ha a PMS tüneteit észleljük magunkon, érdemes megszívlelni a következő jó tanácsokat.


| | | 4

Web Design & Development Prowebshop