Családvédelmi társaság: a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma

Bár tavaly több mint 5 százalékkal kevesebb terhességmegszakítást végeztek Magyarországon, mint egy évvel korábban, a Magyar Család- és Tudományos Nővédelmi Társaság (MCSNTT) szerint a legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma. Az MCSNTT az abortuszok visszaszorítását célzó kampányának keretében ismét kiírta fiataloknak szóló pályázatát.


Az "egykepolitika" felszámolását javasolja egy kínai kormányzati háttérintézmény

A jelenleg is érvényben lévő "egykepolitika" felülvizsgálatának megfontolását ajánlja egy a kínai kormány háttérintézményeként működő alapítvány.


Az ingyenes születésszabályozás hatására jelentősen csökken az abortuszok száma az Egyesült Államokban

Az ingyenes születésszabályozás hatására nagy mértékben csökkent az abortuszok és a tizenéves kori szülések száma az Egyesült Államokban - állapították meg nagyszabású tanulmányukban amerikai kutatók.


Az óvszer a legnépszerűbb védekezési forma a fiatalok körében

Az óvszer a legnépszerűbb és emellett a legismertebb fogamzásgátló módszer a 15 és 25 év közötti fiatalok körében - derül ki az Ipsosnak a fogamzásgátló módszerek ismeretéről, azok használatáról és az abortusztablettáról szóló felméréséből.


Felfüggesztette az abortusztabletta alkalmazását egy budapesti magánklinika

Felfüggesztette a gyógyszeres terhességmegszakítást csütörtökön a Rózsakert Medical Center, mert a magánklinika nem akar részt venni az abortusztabletta körül kialakult vitában.


Növeli a koraszülés kockázatát a többszöri abortusz

Minél több abortusza volt egy nőnek első szülése előtt, annál nagyobb nála a koraszülés valószínűsége - állapították meg több százezer nő adatainak elemzésével finn kutatók, akiknek tanulmánya a Human Reproduction című orvosi folyóiratban jelent meg.


Botrány Hollandiában: "Ritka a terhesség a nemi erőszak következtében"

A hollandiai választási kampányban is téma lett az Egyesült Államokban botrányt kavart kijelentés a terhesség és a nemi erőszak összefüggéséről.


Kérdőjelek a kínai egykepolitika körül - Demográfiai megfontolások is a módosítás mellett szólnak

Pan Csün-jan (Pan Chunyan) terhességének már csaknem a nyolcadik hónapjában járt harmadik gyermekével, amikor egy helyi vezető utasítására elhurcolták élelmiszerboltjából, bezárták egy helyiségbe, majd négy nap múlva elvitték egy kórházba, ahol arra kényszerítették, hogy ujjlenyomatával hitelesítsen egy nyilatkozatot, amely szerint beleegyezett az abortuszba. Ezután egy nővér injekciót adott be neki.


Ingyenessé tennék az önkéntes sterilizálást a szlovák liberálisok

Térítésmentes orvosi beavatkozássá tenné az önkéntes sterilizálást a többgyermekes szülők számára az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás (SAS) - derült ki a szlovák liberális párt által hétfőn nyilvánosságra hozott törvénymódosító javaslatból.


Férfiaknak szánt fogamzásgátló tablettával kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat

Férfiaknak szánt új és hatékony fogamzásgátló tabletta kifejlesztésének lehetőségével kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat.


10 | | | | | | | | | |