Mesterséges megtermékenyítéshez fordul sok idős kínai szülő az egykepolitika enyhítése után

Egyre több idősebb kínai nő akar gyermeket vállalni mesterséges megtermékenyítéssel azután, hogy Kínában lehetővé tették a házaspároknak a második gyermek vállalását.


Megvétózta Oklahoma kormányzója az abortuszt bűncselekménnyé minősítő törvényjavaslatot

Megvétózta pénteken Oklahoma állam kormányzója, Mary Fallin azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.


Az oklahomai törvényhozás megszavazta az abortusz bűncselekménnyé minősítését

Az oklahomai szenátus csütörtökön megszavazta azt a törvényt, amely bűncselekménnyé minősítené a művi terhességmegszakítást, és bevonná az abortuszt végző orvosok engedélyét is.


A hatályos abortusztörvény mellett álltak ki volt lengyel first ladyk

Az érvényben lévő abortusztörvény fenntartása mellett állt ki kedden kiadott közös nyilatkozatában három korábbi lengyel államfő felesége.


A lengyel püspökök támogatják az abortusztilalmat, de ellenzik a büntetést

Támogatják a teljes abortusztilalmat, de ellenzik a terhességmegszakításon áteső nők megbüntetését a lengyel püspökök - derült ki a lengyel családok országos lelkipásztori intézetének leveléből.


Felmérés: a lengyelek többsége támogatja a jelenlegi lengyel abortuszpolitikát

Lengyelországban a lakosság többsége támogatja a jelenleg érvényes abortusztilalom azon kivételeit, melyek lehetővé teszik a terhességmegszakítást az anya életének veszélyeztetése esetében, illetve akkor, ha a gyermek nemi erőszak következményében fogant - derül ki a CBOS lengyel közvélemény-kutató intézet kedden közölt felméréséből.


Lengyelországban a teljes abortusztilalom ellen tüntetnek

Varsóban, valamint több lengyelországi városban is a magzat védelméről szóló törvény szigorítása, azaz a tervbe vett teljes abortusztilalom ellen tüntettek vasárnap, s a baloldali párt, a Razem (Együtt) szervezte tiltakozások a püspöki karnak az élet védelmében kiadott felhívására is reagálnak.


A terhességmegszakítás ellen tüntettek Prágában

Mintegy 4000-5000 ember tüntetett a terhességmegszakítás ellen szombaton Prágában.


A lengyel kormányfő támogatná a magzat védelméről szóló törvény szigorítását

Személyesen támogatná az abortusz teljes betiltását, de nem rendelne el ez ügyben szavazási pártfegyelmet Beata Szydlo kormányfő, aki csütörtökön a lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozott a püspöki kar erre vonatkozó felhívásáról. Hasonló állásponton van Jaroslaw Kaczynski, a kormánypárt elnöke is.


Perelnek a nők, akik a fogamzásgátló hibás csomagolása miatt estek teherbe

Hibás csomagolású fogamzásgátló tablettát szedett az a 113 amerikai nő, akik terveik ellenére várandósak lettek, ezért beperelték a gyártót.


| | | | 5 | | | | | |