Kapható lesz a legújabb abortusztabletta Csehországban

Hétfőtől orvosi előírásra a csehországi gyógyszertárakban is kapható lesz a legújabb abortusztabletta, amely a nőknek lehetővé teszi a terhesség egyszerűbb művi megszakítását - közölte a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap csütörtökön.


Ismét csökkent az abortuszok száma Szlovákiában

Az előző évihez képest több mint 5 százalékkal, ismét csökkent tavaly a művi terhességmegszakítások száma Szlovákiában - derült ki az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) által hétfőn közzétett statisztikákból.


TASZ: a GYEMSZI szerint nem kockázatos az abortusztabletta

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) döntése szerint az abortusztabletta biztonságos, a hatályos abortuszszabályozásnak és az orvos szakmai álláspontnak megfelelően alkalmazható - írta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) programvezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.


ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt

A magzat neme miatti abortusz törvényi betiltása mellett foglalt állást szerdai blogbejegyzésében Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.


Elutasítja az abortusztörvény szigorítását a spanyolok többsége

A spanyolok nagy többsége elutasítja az abortusztörvény szigorítását egy pénteken közzétett közvélemény-kutatás szerint.


Spanyolországban gyakorlatilag betiltották az abortuszt

Spanyolországban a jobboldali kormány betiltotta az eddig szabad döntéssel választott abortuszt egy pénteken elfogadott törvénymódosítással.


Az egyetemisták abortuszának ingyenessé tételéről indult vita Kínában

Nagy vitát váltott ki a kínai sajtóban és interneten az elmúlt napokban az a javaslat, mely szerint ingyenessé kellene tenni az abortuszt a felsőoktatási intézmények hallgatói számára.


Az egykepolitika lazítása ellenére nem várható a népességszám ugrásszerű emelkedése Kínában

Nem okoz nagyarányú népességnövekedést az egykepolitika lazítása Kínában, annak továbbra is korlátos volta és a lakosság gyermekvállalási preferenciái miatt.


A többség nem szigorítana az abortusz szabályain

A magyarországi felnőttek többsége nem támogatja az abortuszszabályozás szigorítását, illetve sokkal többen vannak, akik engedélyeznék a gyógyszeres abortuszt, mint azok, akik betiltanák az abortusztablettát - derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet szeptemberben végzett reprezentatív felméréséből, amelyet a Patent Egyesület számára készített.


Bárki hozzáférhet vény nélkül az "esemény utáni" tablettához az Egyesült Államokban

Az Obama-kormány bejelentette, hogy eleget tesz annak a bírói döntésnek, amely kiskorú lányoknak, valamint felnőtt nőknek egyaránt lehetővé teszi, hogy vény nélkül juthassanak hozzá a nem kívánt terhességet megakadályozó "esemény utáni" tablettához.


| | | | | | | 8 | | |