ÚJ

Az idősebb spermadonorok eredményei ugyanolyan jók, mint a fiatalabbaké

Az idősebb spermadonorok eredményei éppen olyan jók, mint a fiatalabb férfiaké - derült ki egy átfogó brit kutatásból. A szakemberek azonban nem ajánlják az apaság halogatását, hiszen csak azok az idősebb férfiak lehetnek donorok, akiknek kitűnő minőségű a spermája.


Csalás miatt ítélték el az egyik fővárosi meddőségi centrum korábbi vezetőjét

Csalás miatt ítélte egy év négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 1,8 millió forint pénzbüntetésre az egyik fővárosi kórház meddőségi centrumának korábbi vezetőjét első fokon, nem jogerősen pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság.


Elcserélt embriót ültettek be egy lombikprogramban részt vevő nőnek Rómában

Egy idegen pár ikergyermekeit hordja a szíve alatt egy lombikbébi-programban részt vevő nő, akinek párjával közös embrióit elcserélték a kezelésüket végző római klinikán.


A stressz a meddőség egyik oka

A túl sok stressz feltehetően megakadályozza a terhességet. Egy, a Human folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nyálban kimutatható, legmagasabb alfa-amiláz értékekkel bíró nők kétszeres gyakorisággal maradnak gyermektelenek, mint azok, akiknél ez az érték alacsonyabb.


A női meddőségi esetek harmadának hátterében az endometriózis áll

A női meddőségi esetek majdnem egyharmadának hátterében az endometriózis nevű, gyakran nagy fájdalommal járó, ismeretlen eredetű betegség áll - mondta el az MTI-nek Fülöp István szülész-nőgyógyász, a Róbert Károly Magánklinika meddőségi centrumának vezetője, az Endomárcius elnevezésű rendezvény szakértője.


Négy svéd nő újonnan kapott méhébe ültettek be embriót

Embriót ültettek be méhátültetésen átesett négy svéd nő méhébe, hogy az új eljárással teherbe eshessenek - jelentette be a kutatást vezető svéd orvos hétfőn.


Rekordmagasságot ért el a lombikbébik aránya Amerikában

Rekordmagasságot ért el a lombikbabák aránya Amerikában 2012-ben, több született, mint bármikor, mióta az eljárást kifejlesztették - derült ki egy hétfőn közétett jelentésből.


Béranyától születtek gyermekei Alla Pugacsovának és férjének

Ikrei születtek egy béranyától a 64 éves Alla Pugacsovának és 37 éves férjének.


A korán meddővé vált nők petefészkének újraébresztése

Amerikai és japán kutatók eljárást dolgoztak ki korán meddővé vált nők petefészkének "újraébresztésre" - az új technológia alkalmazása nyomán megszületett az első gyermek, és újabb baba érkezését is várják.


A légszennyezés és a meddőség közti kapcsolatot vizsgálják Kínában

A környezetszennyezés és a meddőség kapcsolatának vizsgálatába fognak kínai kutatók, mivel sejtésük szerint a környezeti okok is hozzájárulnak a fogamzásképtelen felnőttek arányának ugrásszerű növekedéséhez a távol-keleti országban.


| | | | | 6 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop