ÚJ

Petefészekszövet hasfalba történő átültetése után ikreket vár egy ausztrál kismama

Ikrekkel várandós az az ausztrál nő, akinek termékenységét saját petefészekszövetének hasfalba történő átültetésével helyreállították, az orvoscsoport a meddőségi kezelések mérföldkövének nevezte az új sikert.


Olcsóbb és egyszerűbb lombikeljárás

Európai és amerikai kutatók olcsóbb és egyszerűbb mesterséges megtermékenyítési eljárást tesztelnek, amellyel eddig már 14 baba született.


A rendszertelen műszakbeosztás árthat a női termékenységnek

A rendszertelen időbeosztás szerint dolgozó nők gyakrabban szenvednek meddőségi problémáktól, mint az állandó műszakban dolgozók - mutatta ki egy új tanulmány.


Új, olcsó labort állítanak a mesterséges megtermékenyítés szolgálatába

A korábbi költségek töredékébe kerülhet a mesterséges megtermékenyítés abban a laborban, amelyet a fejlődő országok számára fejlesztettek ki belga tudósok.


Megszületett az első új, olcsó génvizsgálattal kiválasztott lombikbaba

Megszületett az első olyan lombikbaba, egy egészséges kisfiú, akit embrióállapotában új, olcsó technikával vizsgáltak, hogy van-e örökletes betegsége.


Egy mesterséges megtermékenyítési eljárás növelheti az autizmus kockázatát

Nagyobb valószínűséggel lesz autista vagy értelmi fogyatékos gyermeke azoknak a pároknak, akik bizonyos típusú mesterséges megtermékenyítési eljárást vettek igénybe, bár a kockázat igen alacsony - derült ki egy új tanulmányból.


Természetes hormon jelenthet áttörést a meddőségi kezelésekben

Megszületett az első baba, akinek édesanyja a természetben előforduló hormont kapott a meddőségi kezelés idején. A kutatók szerint az eljárás ezzel biztonságosabbá válhat.


Hat éve halott férfinak született gyermeke Izraelben

Egy hat éve rákbetegségben elhunyt férfinak kislánya született Izraelben, miután egy egyedülálló harmincas nő a nagyszülők egyetértésével vállalta az anyaságot - adta hírül az izraeli média.


A briteknek nincs kifogása a genetikai rendellenességet kiküszöbölő háromszülős embrió ellen

Támogatják a britek a kormány kezdeményezte konzultáció szerint azt a mesterséges megtermékenyítési technikát, amellyel három ember DNS-ének felhasználásával születhet gyermeke olyan pároknak, akik máskülönben bizonyos genetikai betegségeket örökíthetnének át utódjukra.


Írországban első ízben lett hivatalosan is anya a kihordó helyett a genetikai

Anyajogi áttörés történt Írországban: első ízben lett hivatalosan is anya a magzatkihordó helyett a genetikai.


| | | | | | 7 | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop