ÚJ

Három anyától született egy lányka

Három anyától született egy lányka Nagy-Britanniában: anyai nagynénje adta a petesejtet, apai nagynénje hordta ki a gyermeket - törvény szerinti - anyja helyett.


A lombikbébi-eljárás növeli a vérrögképződés kockázatát

Mintegy kétszeresére növelik a vérrögképződés kockázatát a lombikbébi-eljárással teherbe esett nőknél a mesterséges megtermékenyítés során használt hormonális gyógyszerek - vált ismertté egy svéd tanulmányból.


Egyre magasabb a terméketlenek aránya Kínában, de marad az egy-gyermek politika

Egészségügyi statisztikák szerint több millió kínai párnak okoz gondot a terméketlenség Kínában, az egy-gyermek politika eltörlése ugyanakkor a közeljövőben nem várható.


Kutatói program a mesterséges megtermékenyítések sikeréért

A mesterséges megtermékenyítések nagyobb sikeréért indít kétéves közös kutatói programot a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Kaposvári Egyetem.


Ikrei születtek egy 61 éves brazil nőnek

Ikreket szült egy 61 éves brazil nő, aki két évtizeden át próbált anyává válni - jelentették be csütörtökön orvosai.


Nő a mesterséges megtermékenyítéssel szülő német nők életkora

Növekszik azon nők átlagéletkora Németországban, akik mesterséges megtermékenyítésen esnek át.


Felgyorsítják a humán spermiumok létrehozására irányuló kísérleteket

Megkettőzik a humán spermiumok létrehozására irányuló korábbi erőfeszítéseiket - jelentették be az amerikai Stanford Egyetem kutatói azt követően, hogy megjelent a beszámoló japán tudóstársaik egérkísérletekben elért sikereiről.


Genetikai betegség továbbadása miatt szigorítják Dániában a spermaadományozást

Szigorítják a spermaadományozásra vonatkozó törvényt Dániában, miután egy donor ritka genetikai betegséget adott át legalább öt gyereknek a 43 baba közül, akinek az adományozás következtében biológiai apja lett.


Sok amerikai támogatja a posztumusz reprodukciót

Sok amerikai ért egyet azzal, hogy halott vagy haldokló házastárs spermáját vagy petesejtjét lefagyasszák annak érdekében, hogy az életben maradó fél számára megmaradjon a gyermekvállalás lehetősége.


Programozott "babaprojekt" - Gyógyítható meddőség

Bűnnek, büntetésnek, sorscsapásnak tartották valaha. Ma is sokan fogyatékosságként, betegségként élik meg a meddőséget, olyan hibaként, amelyet titkolni, szégyellni kell. "Maga a szó - ha nem is orvosi értelemben - valóban negatív tartalmat hordoz, eredménytelenséget, hiábavalóságot társítanak hozzá" - mondja Lázár Erika, szülész-nőgyógyász főorvos, akinek egyik kedvelt és gyakorlott szakterülete a meddőség.


| | | | | | | 8 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop