ÚJ

Két fontos tünet: a fülfájás és a fülzúgás

A fülfájás szinte minden gyulladásos külsőfül- és középfülbetegségnek tünete. Erős fülfájással jár a hallójárati gyulladás és az akut középfülgyulladás egyaránt. Fájdalom eredete lehet a fül daganata vagy a hallójáratot feszítő idegen test, akár a fülzsírdugó is.


Komplex módszer fülzúgás ellen

Az utóbbi időben a kutatások és a gyógyítás homlokterébe kerülő betegség rendkívül komplex kezelést igényel. Ami az egyik betegnek jó, az a másiknál hatástalan, és ami egy ideig hatásos, egyszer csak nem segít.


Azonosították a fülzúgás agyi okait

Tudósok azt remélik, hogy sikerült azonosítaniuk az agy azon területeit, amelyek a tinnitus, a fülzúgással járó halláskárosodás egyes eseteiért felelősek. A betegek agyáról készített PET-felvételek segítségével a kutatók körül tudták határolni azokat a területeket, amelyek a fülzúgás erősödésekor fokozott tevékenységet mutattak, olvasható a Neurology folyóirat januári számában közzétett cikkükben. A felfedezés komoly előrelépés a tinnitus megismerése felé. Egészen mostanáig a tudósok csak találgatni tudták, hogy honnan ered a fülzúgás. A tinnitusos betegek gyakran süketek is arra a fülükre, amelyikben a magas frekvenciájú hangokat hallják.


A tinnitus nem pszichés, hanem fizikai elváltozás

A nagy sikerű Star Trek sorozatban Kirk kapitány minden akadályt le tudott győzni, de itt a Földön komoly ellenfélre akadt, a fülzúgásra.


A tinnitus nem a fül betegsége

Négy évvel ezelőttig dr. Stephen Nagler jónevű mell- és vastagbélrák specialistaként dolgozott Atlantában.


Egy új találmány megnyugvást hozhat a fülzúgásban szenvedők számára

Lehet, hogy megvan a végleges megoldás a világ egymilliárd fülzúgásban szenvedőjének, nyugalmuk helyreállítására. Egy New Jersey-i vállalat új találmánya egy olyan eszköz, amely a fül mögötti egyik csontot rezegtetve, megszünteti a tinnitussal járó őrjítő csilingelést. A New Jersey-i ADM Tronics által kifejlesztett Aurex-3 úgy működik, hogy egy kicsiny, rezgő rudacskát szorít a fül mögött elhelyezkedő csonthoz. A cochlea - a belső fül tekervényes része, ami idegi impulzusokká alakítja át a mechanikus rezgéseket - az említett csonton belül található, így a rezgések közvetlenül arra fejtik ki hatásukat.


Füljaj

Gyermekorvosok gyakran megfigyelik, hogy vannak "torokfájós" és vannak "fülfájós" gyerekek. Hogy kinek-kinek melyik a gyenge pontja, alkati kérdés. Ám a középfül anatómiai adottságai miatt minden gyereknél előfordulhat fertőződés.


Fülfájásra kövirózsa

Náthás megbetegedésekre egyik leginkább ajánlott növénye a gémorr (Erodium cicutarium): "Ha valaki náthás, vegyen gémorrt, ennél kevesebb őszi margitvirágot (Chrysanthemum parthenicum), és ennél is kevesebb szerecsendiót, törje ezeket porrá és keverje össze. Ezt a port tegye az orrához, szívja be az illatát, így a náthát könnyen és szelíden oldani fogja, és az eltűnik anélkül, hogy veszélyessé válna. És ha valaki köhög, vagy szűk a mellkasa, készítsen ebből a porból és lisztből "süteményeket", adjon hozzá zsírt vagy vajat, egye ezt gyakran éhgyomorra és étkezés után: ez a köhögést és a melldagadást könnyen és kellemesen oldja, hamar véget is vet neki. És ha valakinek fáj a mellkasa és fel van fúvódva, vagy a torka fáj, hogy a hangja is elment, az igya ezt a port meleg borban, és a mellkasa és a torka jobban lesz."


| 2
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop