Rendőrök őrzik a kanyarógyanús betegeket a székelyudvarhelyi kórházban

Tilos a beteglátogatás a székelyudvarhelyi kórház fertőző osztályán a szokatlanul nagy számú kanyarógyanús eset miatt, az egészségügyi intézmény körül pedig helyi rendőrök járőröznek, hogy ne szökjenek meg a betegek - közölte pénteken a Maszol.ro hírportál.


Vélhetően agyhártyagyulladás miatt halt meg egy 6 hónapos kislány Hevesen

Baktérium okozta járványos agyhártyagyulladás gyanújával életét vesztette egy 6 hónapos kislány kedden Hevesen - erősítette meg az MTI információját a füzesabonyi járás tisztifőorvosa.


Kanyaró - Székelyföldi elöljárók: nincs okuk aggodalomra a csíksomlyói zarándokoknak

Hargita megye és Csíkszereda elöljárója szerint nincs okuk aggodalomra a szombaton tartandó csíksomlyói búcsúra induló zarándokoknak. Borboly Csaba és Ráduly Róbert kedden közös videoüzenetben igyekezett meggyőzni a zarándokokat: nem áll fenn annak a veszélye, hogy kanyaróval fertőződjenek meg a zarándoklat idején.


Kanyaró - Hargita megye tiszti főorvosa figyelmezteti a csíksomlyói zarándokokat

Hargita megye tiszti főorvosa eltanácsolja a szombati csíksomlyói zarándoklattól azokat a kisgyerekeket, akik még nem kaptak kanyaró elleni védőoltást, és az oltásaik ellenőrzésére kéri a zarándoklatra készülő fiatal felnőtteket.


Egy hét alatt 310-zel nőtt a kanyarós megbetegedések száma Romániában

Egy hét alatt 310-zel nőtt a kanyarós megbetegedések száma Romániában, és a járvány immár 27 ember életét követelte - derült ki a közegészségügyi intézet honlapján közölt pénteki összesítésből.


Németországban pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó kisgyermekes szülők

Németországban akár 2500 eurós (770 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó szülők egy pénteken ismertetett kormányzati terv szerint, amelyet az egyre inkább terjedő kanyaró miatt készülnek bevezetni.


Romániában kormányzati sürgősségi bizottság alakult az oltáshiány rendezésére

Romániában kormányzati tárcaközi sürgősségi bizottság alakult az oltáshiány rendezésére.


Ajánlatos védekezni a rotavírus ellen

Ajánlatos minél kisebb korban védekezni a rotavírus ellen, mert ezzel nem csak a kisgyermeket, de a többi családtagot is meg lehet védeni ellene. A szúrás nélkül, szájon át adható oltás már 6 hetes kortól adható.


Az allergiás ekcéma kezelése

Nem ritka, hogy a csecsemőket már a születést követő néhány héten belül tetőtől-talpig ellepi az elviselhetetlenül viszkető és nedvező kiütés. Az allergiás megbetegedések gyakorisága az utóbbi két évtizedben megsokszorozódott, ebben a nyugati életmód elterjedése jelentős szerepet játszik.


Romániában újabb halálos áldozatot követelt a kanyarójárvány

Romániában az elmúlt héten több mint 170 új kanyarós megbetegedést jelentettek az egészségügyi intézmények, és újabb emberéletet is követelt a járvány, így 24-re emelkedett a kanyaró halálos áldozatainak száma - derült ki a román közegészségügyi intézet pénteken közzétett összesítéséből.


10 | | | | | | | | | |