ÚJ

Kanyarójárvány veszélyére figyelmeztetnek Belgrádban

Kanyarójárvány veszélyére figyelmeztetett szerdán Belgrádban a városi közegészségügyi intézet, miután a laboratóriumi vizsgálatok öt embernél megerősítették a fertőzést.


A tizenévesek gondjai

A serdülőkor egyre korábban jelentkezik a civilizált országokban. Van egy 10-15 éves időszakasz, amikor a lányból már felnőtt nő lett, de még mindig a szülők tartják el, társadalmilag még nem érett.


Gyermekhalandóság - kórházfejlesztések

Töredékére csökkent Magyarországon a gyermekhalandóság az elmúlt évtizedekben, míg 1990-ben ezer élve születésre vetítve 17 eset volt, tavaly ez a harmadára, 5-re csökkent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek. Rétvári Bence hozzátette: ez az érték megfelel az európai átlagnak, amely a világon a legalacsonyabbak között van.


Történelmi mélypontra süllyedt a kanyaró okozta halálozás a világon

Történelmi mélypontra süllyedt a kanyaró okozta halálozás a világon, tavaly először 100 ezernél kevesebben hunytak el az erősen fertőző betegségben - közölte a 2001-ben alapított Kanyaró és Rubeola Kezdeményezés (MRI).


Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek

Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek egy 16 órás műtéttel Újdelhiben - tudósított a BBC hírportálja pénteken.


Újabb halálos áldozata van a kanyarójárványnak Romániában

A héten 35-re emelkedett a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, ahol újabb 44 megbetegedést regisztráltak a megyei közegészségügyi intézetek - derült ki az országos tisztiorvosi szolgálat (INSP) honlapján pénteken közölt friss összesítésből.


Megtalálhatták a diszlexia okát

A retina fényérzékelő sejtjeinek elrendeződése lehet a diszlexia oka - vélik francia kutatók, akik a Proceedings of the Royal Society című folyóiratban közölték eredményeiket.


A bölcsőhalál egyik oka

A hirtelen csecsemőhalál (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS) az esetek felében akkor következik be, amikor a csecsemő egy ágyban alszik szüleivel, és gyakran kapcsolatba hozható a szülők alkohol- vagy gyógyszer és drogfogyasztásával.


Ukrajna az első helyen áll Európában a mentális betegségek terén

Ukrajnában 1,2 millió ember, vagyis a lakosság több mint 3 százaléka küzd mentális problémákkal, ami azt jelenti, hogy a népesség arányában Európában itt a legmagasabb a pszichés gondokkal küszködő emberek száma - hozta nyilvánosságra adatait az ukrán szociálpolitikai minisztérium kedden a lelki egészség világnapja alkalmából.


Több ezren betegedtek meg az idén a kanyaróban Olaszországban

Egy 42 éves férfi vesztette életét a szicíliai Cataniában, ő a a kanyaró negyedik áldozata az idén Olaszországban, ahol év eleje óta már több mint négyezren betegedtek meg - jelentette az olasz sajtó szerdán.


| | | | | | | | 9 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop