ÚJ

"Rossz gyerek" szindróma - Hiperaktív vagy csak túl élénk?

Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált. Általában ezeket a megállapításokat teszik a nehezen kezelhető gyerekről, és azonnal kész a következtetés: hiperaktív. Az így "elkönyvelt" gyerek aztán viseli magán a bélyeget, hogy antiszociális, nem való közösségbe, hátráltatja a többiek játékát, tanulását. "Pedig a dolog nem ilyen egyértelmű" - állítja Hajdú Ágnes fejlesztőpedagógus, aki sok hiperaktív gyerekkel foglalkozik munkája során.


A depressziós gyerek erőszakoskodás célpontja lehet

A kutatás eredményei a Journal of Child Developement című online kiadásában jelentek meg. Az Arizona állami egyetem kutatói kétségbe vonják azt a széles körben elterjedt nézetet, hogy az erőszakoskodás vezetne a depresszióhoz és más pszichológiai problémákhoz.


Igazság és tévhitek - Az éjszakai bevizelésről

Enuresis nocturna - éjszakai bevizelés; gyerekek és szülők réme, amely körül sok félreértés, félretájékoztatás és hibás információ kering. Kóros vagy nem? - ez a legfontosabb kérdés, amelyet fel kell tennie a szülőnek, ha gyermeke érintett ebben a több mint kellemetlen helyzetben. A kisgyermekek többsége jó esetben 2-3 éves korára szobatiszta lesz, nappal és éjszaka is. Az ötévesnél idősebb gyermek éjszaka, alvás közben bekövetkező, akaratlan bevizelése semmiképpen nem természetes, és nem elfogadható. Ilyen esetben mindenképpen betegségre, kóros állapotra kell gyanakodni.


Pán Péter Sohaországban - Miért nem akarnak felnőni a fiatalok?

A felnőtté válás nehézségeiről, az örök gyermekekről és a fiatalkori depresszióról is olvashatnak az érdeklődők Kathleen Kelley-Lainé Peter Pan, avagy a szomorú gyermek című könyvében. "Peter Pan története egy szomorú gyermek története, aki olyan szomorú volt, hogy nem akart felnőni" - írja a magyar származású, pszichoanalitikus szerző, aki Peter Pan (Pán Péter) meséjén keresztül feleleveníti saját gyerekkorának és életének hangsúlyosabb mozzanatait.


Tanulmány: a megfelelő étkezés javít a figyelemhiányos gyerekek állapotán

A megfelelő, egészséges étrend javít a figyelemhiányos, hiperaktív zavarban (ADHD) szenvedő gyerekek állapotán - állítják amerikai kutatók a Pediatrics című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban.


Miért szoronganak a gyerekek?

Talán furcsán hangzik, de bizonyos fokú szorongásra mindenkinek szüksége van. Ahhoz, hogy kapcsolatunk a környezetünkkel ideális legyen, fontos, hogy érzékenyek legyünk a visszajelzésekre, a kritikákra, hiszen ezek alapján tudjuk magunkat, viselkedésünket formálni. Ez bizony szorongással is jár. Miért is lenne ez másképp a gyerekeknél?


A fiatalok öncsonkítása véget ér a kamaszévek lezárultával

Az öncsonkító fiatalok többsége abbahagyja a szándékos önpusztítást, mire eléri a kamaszkor végét - állapította meg egy tanulmány.


A figyelemhiányos gyerekek számára veszélyesebb a közúton való átkelés

A figyelemhiányos, hiperaktív gyerekek hajlamosabbak balesetekre, mely mintegy következik a betegség meghatározásából. Egy új vizsgálat szerint a közlekedésnél ez életveszélyes lehet.


Gyakori az írásnehézség a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdő gyerekeknél

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavartól (ADHD) szenvedő gyerekek nagyobb valószínűséggel küzdenek írásnehézséggel, köztük betűzési- és nyelvtani problémákkal, mint az egészséges kortársaik - állapították meg a szakemberek.


Több amerikai gyereket küldenek mentális betegség miatt kórházba

Egyre több amerikai gyereket kezelnek kórházban mentális problémák miatt, miközben a más ok miatti kórházi felvételek aránya nem változott.


| | | 4 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop