ÚJ

A szorongás örökletes?

Gyerekkorban figyelmeztető jel lehet, ha a kicsi fél, a félénk, ideges kisgyerekek ugyanis gyakran későbbi életük során szorongásban vagy depresszióban fognak szenvedni. Nagyobb az esélye annak is, hogy alkohollal és más drogokkal fogják magukat „gyógykezelni”.


Kényszerbetegség gyermek- és serdülőkorban

Mindennapi életünkben gyakran előfordul, hogy otthonról távozva akár többször is visszafordulunk ellenőrizni, bezártuk-e az ajtót, elzártuk-e a gázt vagy lekapcsoltuk-e a villanyt. Előfordulhat, hogy kínos gondolataink támadnak, melyeket nehezen tudunk kiűzni a fejünkből. Az egészséges gyermeki fejlődés sem mentes kényszeres jelenségektől.


A diszlexia magyarázata

A legújabb kutatások feltárták azt, hogy miért okoz nehézséget a diszlexiás gyermekek számára, hogy egy zajos szobában odafigyeljenek a beszédre.


Az ezerarcú gyermekkori félelem

Jelen cikk a gyermek- és a serdülőkori félelem különböző formáival és fejlődésével foglalkozik, ezenkívül megemlítem azokat a tényezőket is, amelyek a félelem kialakulásában szerepet játszhatnak. Végül a félelem legyőzésének lehetőségeit mutatom be.


A figyelemhiányos, hiperaktív gyerekeknél gyakoribb az alvászavar

A figyelemhiányos, hiperaktív gyerekek kevesebbet alszanak, és nehezebben alszanak el. A szülőknek oda kell figyelniük, és gondoskodniuk kell arról, hogy az ADHD-s gyerek mindig azonos időben, és ne túl későn kerüljön ágyba, ám önmagában ez még nem tesz csodát. Az alvászavarokat a szakemberek nem tartják az ADHD okának, de a kialvatlanság fokozhatja a tüneteket.


Az élelmiszeradalékok hiperaktivitást okoznak

Az akadémiai orvoslás hosszú ideig nem vette figyelembe azt, hogy a mesterséges színezékek és tartósítószerek szerepet játszhatnak a hiperaktivitásban. Most azonban a helyzet változóban van.


Nem hibáztam... - Remény írás és olvasási nehézségekkel küzdőknek

Szakemberek végre felfedezték a legaszténia valós okát, s olyan programot dolgoztak ki, amely gyerekeknek, de akár felnőtteknek is segít a hibák leküzdésében...


Jó üzlet a hiperaktivitás? - Hiperaktív pszichiátria, hiperaktív gyógyszeripar

A modern kor embere elborzadva gondol a „sötét középkor” orvoslására, amikor is hajmeresztő kórokat kezeltek agyrémnek tűnő módszerekkel… Ehhez képest napjainkban csak az USA-ban egymillió ember hal meg orvosi műhiba, illetve gyógyszermellékhatás miatt, azaz értelmetlenül!


Nincs egy nyugodt percem! - Ha a gyerek hiperaktiv...

Régen a rossz nevelés következményének tartották, ma már tömegjelenség. A gyerekeknek ugyanis mintegy 5%-a hiperaktív. Az érintettek között a fiúk többen vannak, mint a lányok...


A koleszterinszint csökkentők hatásosak a tanulási nehézségek esetén is

A tanulási nehézséggel küszködők számára jó hír, hogy a lovastatin nevű koleszterincsökkentővel igen jó eredményeket lehet elérni tanulási nehézségek esetén.


| | | | | 6 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop