ÚJ

Tanulási zavar és diszlexia

Az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek száma, ami nem feltétlenül az értelmi képességek gyengeségére vezethető vissza, oka lehet a nem rendezett vagy rendeződött beszéd, a lassabb egyéni fejlődési ütem, iskolaéretlenség és magatartászavar is. A jelenlegi logopédiai ellátás lehetővé teszi, hogy a diszlexia okozta tanulási nehézségeket idejében kiszűrjük, és megfelelő kompenzációs terápiát javasoljunk.


Logopédia nyáron, otthon

B.I.-né és Tóthné V.K. győri, valamint K.L.-né rábapordányi olvasóink kérdezik: logopédiai foglalkozást igénylő gyermekeiket milyen gyakorlatokkal, milyen tankönyvekkel segíthetik a nyári szünet idején?


A pöszeség terápiája

Pöszeségnek nevezzük a beszédhangok torzított ejtését, kiejtésének képtelenségét, más beszédhanggal felcserélését, az adott nyelvi közeg artikulációs hangjaitól való eltérést.


Selypítés - diszlexia terápia

A selypítés a leggyakoribb beszédhibák egyike, a "sz-z-c, s-zs-cs" hangok torzítását, cseréjét jelenti. Helyenként mind a hat hangot, máshol a "sz-z-c" vagy a "s-zs-cs" hangok hármas csoportját érinti


| | | | 5

Web Design & Development Prowebshop