ÚJ

ÁNTSZ: ilyenkor gyakoribbak a permetszer miatti mérgezések

A permetezéssel kapcsolatos munka- és egészségvédelmi előírások betartására figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), amely jelezte: idén eddig 84, növényvédőszerrel történt mérgezési esetet jelentettek be Magyarországon, ebből 3 végződött halállal.


Számos német sörben több az arzén, mint az ivóvízben

Számos németországi gyártású sör több arzént tartalmaz, mint a víz, amelynek felhasználásával készült, és a mérgező anyag koncentrációja esetenként meghaladja az egészségügyi határértéket - mutatták ki német kutatók.


Több Kínában gyártott, nyugati márkájú luxusautó is mérgező anyagokat tartalmazhat

Féltucat, Kínában gyártott, de nyugati márkájú luxusautó is bizonyítottan egészségre káros anyagokat tartalmaz - állítja a kínai központi televízió, a CCTV.


Senki sem betegedett meg a rágcsálóméregre emlékeztető szennyező anyagot tartalmazó lengyel tejportól

A mai napig nem érkezett hír egyetlen érintett tagállamból sem megbetegedésről a lengyel tejporral kapcsolatban, amelyről megállapították, hogy a rágcsálóirtó szerként használatos bromadiolont tartalmazott - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ( NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága szerdán az MTI-vel.


Beszivároghat az ételbe a melamin egy tajvani tanulmány szerint

A melamin borítású edényekből beszivároghat az ételbe a vegyület, amely öt évvel ezelőtt hat csecsemő halálát okozta Kínában - állapították meg tajvani tudósok, egyúttal hangsúlyozva, hogy kutatásuk eredménye még nem bizonyítja azt, hogy a műanyagiparban széles körben használt anyag kis mennyiségben ártalmas lehet az emberi egészségre.


Rágcsálóméreg lehet egy Magyarországon is kapható lengyel vaníliás ostyában

Feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került. A "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletekből" a jelenlegi információk szerint a Tesco áruházakba szállítottak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.


Az elmúlt két évben csaknem kétszáz mérgezést okozott fagyálló

Az elmúlt két évben összesen 183 mérgezéses eset történt amiatt, hogy valaki etilén-glikol tartalmú fagyállót, illetve téli szélvédőmosó folyadékot ivott. A téli hideg beköszöntével az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra hívta fel a figyelmet kedden, a Facebook-oldalán, hogy ez a vegyi anyag súlyos egészségkárosodást is okozhat.


Metil-alkohol-mérgezés - Harminchétre nőtt az áldozatok száma Csehországban

Tovább szedi áldozatait a mérgezett alkohol Csehországban. A szeptember elején kezdődött mérgezési hullámnak már 37 halottja van.


Metil-alkohol-mérgezés - Harminchatra nőtt az áldozatok száma Csehországban

Tovább szedi áldozatait a metil-alkohol Csehországban. A szeptemberben kezdődött mérgezési hullámnak már 36 halottja van.


Metil-alkohol-mérgezés - Harmincnégyre emelkedett az áldozatok száma Csehországban

Harmincnégyre emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak a száma Csehországban - közölte szerdán a cseh rendőrség.


| | 3 | | |

Web Design & Development Prowebshop