ÚJ

Metil-alkohol-mérgezés - Harmincegyre emelkedett az áldozatok száma Csehországban

Harmincegyre emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban - közölte csütörtökön a cseh rendőrség.


Metil-alkohol-mérgezés - Huszonnyolcra emelkedett az áldozatok száma Csehországban

Huszonnyolcra emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban - jelentette kedden a cseh közszolgálati hírtelevízió.


Metil-alkohol-mérgezés - Már 26 áldozatot követelt a kíméletlen nyerészkedés

Huszonhatra emelkedett a metil-alkohol-mérgezés következtében elhunytak száma Csehországban - jelentette szerdán a közszolgálati cseh hírtelevízió.


Metil-alkohol-mérgezés: megtalálta a mérgező alkohol forrásait a cseh rendőrség

Megtalálta a mérgező alkohol forrásait a cseh rendőrség. Két személy ellen, akik az eddig 25 emberéletet követelő ügy legfőbb gyanúsítottjai, a rendőrség büntetőeljárást indított - közölte Martin Cervícek országos rendőrfőkapitány hétfőn Prágában sajtóértekezleten.


Metil-alkohol-mérgezés - VM: a magyar pálinkának semmi köze a mérgezéshez

A magyar pálinkának semmi köze a cseh- és lengyelországi metil-alkohol-mérgezéshez - tudatta keddi közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.


Metil-alkohol-mérgezés - Szlovákia betiltja a Csehországból származó tömény szesz behozatalát

A Csehországból származó tömény szesz behozatalának átmeneti tilalmát hagyta jóvá Szlovákia a hétvégén történt metil-alkohol-mérgezések kapcsán.


Metil-alkohol-mérgezés - Az egészségügyi miniszter szerint továbbra sem biztonságos a cseh töményitalok piaca

A cseh egészségügyi miniszter szerint továbbra sem biztonságos a tömény szeszesitalok piaca Csehországban, ezért továbbra is érvényben marad a forgalmazásukra pénteken bevezetett tilalom.


Metilakohol-mérgezéses esetek Szlovákiában is

Nyolc embert kezelnek metilalkohol-mérgezésessel az eperjesi kórházban - közölte Zuzana Cirmáriková, a szlovák egészségügyi minisztérium szóvivője vasárnap este.


Háztartásokban használt vegyületek kockázataira figyelmeztet az Európai Környezetvédelmi Ügynökség

Egészségügyi problémák sorát, így rákot, csökkent termékenységet, elhízást okozhatnak egyes vegyületek, amelyek számos gyakran használt háztartási vegyszerben, kozmetikumban és gyógyszerben megtalálhatók - derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) állásfoglalásából (www.eea.europa.eu/pressroom).


Formaldehiddel kezelik a kínai kelt

Mérgező formaldehiddel tartósítják a szállításra váró friss káposztákat Kína legjelentősebb zöldségtermelő bázisában, a kelet-kínai Santung tartományban - terjedt el a hét végén internetes fórumokon.


| | | 4 | |

Web Design & Development Prowebshop