ÚJ

A tavaszi kert veszélyei állatainkra

Itt a tavasz, kezdenek rügyezni a fák. Aki csak teheti, a kiskertben vagy a hétvégi telken tölti minden szabadidejét, hiszen rengeteg munka vár egy igazi kertészre. A nappalok hosszabbodásával, a fokozatos felmelegedéssel a növények újraélednek, és robbanásszerűen burjánzani kezdenek. Az ebben az időszakban elvégzendő munkálatoknak azonban mind ránk, mind állatainkra nézve lehetnek káros hatásaik, ezért fontos, hogy foglalkozzunk ezekkel.


ÁNTSZ: évente több mint 14 ezer mérgezés történik Magyarországon

Az utóbbi időben Magyarországon a mérgezéses esetek száma 14 és 16 ezer között váltakozott évente - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.


Karácsonyi méregkeverő portyázik Berlinben

Titokzatos méregkeverő portyázik a berlini karácsonyi vásárokon, a hatóságok szerint már heten lettek rosszul miatta és meglehet, hogy követője is akadt.


Sok a kisgyerekkori gyógyszermérgezés

Egyre több amerikai kisgyerek kerül sürgősségi osztályra véletlen gyógyszermérgezés következtében - írták amerikai kutatók a Pediatrics című szakfolyóiratban.


Mérgező rózsacsokor

Egy szippantással az ajándékba kapott rózsákból növényvédőszerek is bejuthatnak tüdőnkbe: a német Öko-Test magazin vizsgálata 22 rózsacsokorból 56 különböző növényvédőszert mutatott ki. Ezek közül tizenegy használata uniószerte tilos.


Agykárosodást szenvedhettek az Öbölháború katonái

Lehet, hogy az 1991-es Öbölháborúban a katonákat ért kis mennyiségű szaringáz maradandó agykárosodást okozott több mint százezer amerikai katonánál, olvasható a védelmi minisztériummal együttműködő tudósok vizsgálatában.


Embertelen a kivégzéseknél használt méreginjekció

Az Egyesült Államokban a kivégzésekhez használt méreginjekciók nemegyszer nem a tervezettnek megfelelően hatnak, lassú, fájdalmas halált okoznak, ami ellentétes az alkotmánnyal, olvasható egy több tucat kivégzést orvosi szempontból vizsgáló áttekintésben.


Egy ritka anyag – és egy meglepő fegyver

Ha valóban polónium 210-zel mérgezték meg Alekszander Litvinyenkót, bárki tette, valószínűleg igen magas szintű nukleáris laboratóriumhoz volt hozzáférése, és saját magát is meglehetős kockázatnak tette ki a gyilkosság elkövetése során – állítják nemzetközi szakemberek.


Az amerikai polgárháború egészségügyi következményei

Az 1861-1865 között dúló amerikai polgárháború után a katonák többsége élete végéig rossz egészségi állapotban volt, olvasható a University of California által kiadott tanulmányban.


Mérgek - valódi és átvitt értelemben

A műanyag ételekre rákapott - mert rászoktatott - fiatalok gyorsétkezdéi sem veszélytelen helyek mostanság.


| | | | 5 |

Web Design & Development Prowebshop