A sör jót tesz a csontoknak

Éveken át azt hallottuk, hogy a bor jó a szívnek. A legújabb kutatások szerint a sörivóknak sem kell szomorkodniuk, az ő kedvenc italuknak is megvan a maga élettani haszna.


A vörösborban lévő resveratrol a szemnek is jó

A St. Louis-i egyetem kutatócsoportja szerint a vörösborban illetve a szőlőben található resveratrol gátolja a korfüggő sárgafolt-elfajulással (AMD) és a diabéteszes retinopátiával kapcsolatos angiogenezist, azaz új erek képződését.


Mit együnk és mit ne, hogy jól tudjunk aludni

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan ételt és italt, amelytől jobban tudunk aludni, valamint azokat az ételeket-italokat is, amelyeket jobb kerülni, ha egészséges, mély álomba szeretnénk merülni esténként.


Az alkohol súlyosan károsítja az Ön és a környezetében élők egészségét?!

Egy frissen közzétett brit kutatás szerint a felnőtt lakosság többsége nem bánná, ha az alkoholt tartalmazó italokon a dohánytermékekhez hasonló figyelmeztető címkéket helyeznének el.


Hormonzavar okozza az alkoholizmust?

Az alkoholizmus drága és veszélyes szenvedély, nemcsak a fogyasztóknak, de a társadalomnak is: az Egyesült Államokban többszáz milliárd dollárba kerül az alkohol okozta betegségek kezelése, és minden harmadik közlekedési baleset italozás következménye. A Scripps Kutatóintézet vizsgálata szerint az alkoholfogyasztás szenvedélyének hormonális oka van: eredményeiket a Biological Psychiatry most megjelenő száma közli.


A másnaposság mítoszai

Legalább annyi mítosz kering a másnaposságról, ahány koktél van, ami okozhatja ezt a kellemetlen állapotot. A lefekvés előtt fogyasztott tészta, és a reggeli sör megér egy alaposabb vizsgálatot. Lássuk hát a leggyakoribb tévhiteket!


A whisky rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka

Immáron tudományosan bizonyított tény, hogy a Bourbon rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka. Erről számolnak be legalábbis amerikai kutatók, miután 95 önkéntessel végeztek kísérleteket.


Brit intés: gyerekeknek egy csepp alkoholt sem

Egyetlen csepp alkoholt sem szabadna fogyasztaniuk a 15 éven aluli gyerekeknek, mert ez az a kor, amelyben a későbbi alkoholizmus és az azzal járó egészségügyi problémák kialakulhatnak - olvasható az angol-walesi tiszti főorvos csütörtökön közzétett figyelmeztetésében.


Kötelezővé válhat az alkoholteszt a francia bárokban

A jövőben törvény kötelezheti a francia bárokat és szórakozóhelyeket, hogy alkoholteszteket is biztosítsanak vendégeik számára.


Az "egészségőrző" alkoholfogyasztás több kárt okoz, mint a hasznot

A módjával fogyasztott alkohol egészségre gyakorolt üdvös hatását sok tanulmány kifejtette már, ám amerikai kutatók azt állítják, hogy egyébiránt annyira megnöveli például a daganatos betegségek kockázatát, hogy inkább káros, mint hasznos. Hogy senki ne ringassa magát tévhitekbe, azt is pontosan meghatározták: mi az a mérsékelt alkoholfogyasztás.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">