Pert indítottak az Anonim Alkoholisták kézikönyvük eredeti kéziratának elárverezése ellen

Megakadályozná az Anonim Alkoholisták (AA), hogy egy magánszemély elárverezze a szervezet kézikönyvének eredeti, géppel írt "kéziratát", amely 2-3 millió dollárért (590-880 millió forint) is elkelhet a június 8-ikára kitűzött aukción.


Nem igaz, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás jót tesz

Egy új-zélandi kutatás cáfolta azt a közkeletű nézetet, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás jót tesz az egészségnek.


Jelentés: több mint 600 ezren alkoholfüggők a tízmilliós Csehországban

Mintegy 640 ezer ember nagyon kockázatos mennyiségben fogyaszt alkoholt a tíz és fél milliós Csehországban, ezért lényegében alkoholfüggőnek minősíthető - derült ki abból a jelentésből, amelyet az országos drogellenes központ szerdán terjesztett a cseh kormány elé.


A fiatal nők már ugyanannyit isznak, mint férfi kortársaik egy új tanulmány szerint

A nyugati nagyvárosokban élő 18-27 éves nők már ugyanúgy és ugyanannyit isznak, mint férfi kortársaik egy új tanulmány szerint.


Betiltották Kijevben az éjszakai alkoholárusítást

A kijevi önkormányzat határozatot hozott csütörtökön, amelyben megtiltotta a szeszes italok árusítását este tizenegy és délelőtt tíz óra között az ukrán főváros üzleteiben.


Leállhat az orosz alkoholimport, adózárjegy-hiány miatt

Adózárjegy-hiány miatt rövidesen leállhat a szeszesitalok oroszországi importja - írta csütörtöki számába a Kommerszant című napilap.


Megtiltották az alkoholfogyasztást az amerikai katonáknak Okinaván

Az amerikai haditengerészet hétfőtől megtiltotta a Japánhoz tartozó Okinava szigetén állomásozó katonáknak az alkoholfogyasztást, miután egy részeg katona közúti balesetet okozott a hétvégén, tovább szítva a társadalmi elégedetlenséget Japánban az amerikai támaszpontok működésével szemben.


Kampány indul a felelős és mértéktartó alkoholfogyasztásért

A Detox nem buli! elnevezéssel kampány indult a fiatalok felelős és mértéktartó alkoholfogyasztásáért; a társadalmi összefogással megvalósuló kampány célja, felhívni a fiatalok figyelmét az alkohol veszélyeire, a sok esetben kialakuló későbbi függőségre és a szervezetre káros következményeire.


Zacher Gábor: sok idő kell az alkoholstratégia igazolására

Zacher Gábor toxikológus szerint akár egy emberöltő is kell ahhoz, hogy igazolódjon egy alkoholstratégia.


Ausztrál orvosok szerint féktelen ivászatra sarkall a "másnaposok klinikája"

A féktelen ivászatok megszaporodásához vezethet a másnaposság kikúrálására létrehozott első ausztrál klinika, ahol ráadásul szükségtelen kezelési módszereket használnak a macskajaj megszüntetésére - figyelmeztet az ausztrál orvosi kamara (AMA).


| 2 | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">