Óva intik a briteket az alkoholfogyasztástól

Óva inti a briteket az alkoholfogyasztástól a brit kormány egészségügyi főtanácsadóinak új irányelve, hangsúlyozva, hogy bármilyen mértékű alkoholfogyasztás növeli a rák és egyéb betegségek kialakulásának kockázatát.


Zacher Gábor: éveken belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma Magyarországon

Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle" - mondta Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.


Az „ebszőrtől” a vitaminokig: a másnaposság

Nemsokára itt a Szilveszter, amelynek úgy tűnik, elengedhetetlen következménye a bamba, vizenyős tekintet és a lüktető fejfájás.


Csökkent az alkoholfogyasztás Szlovákiában

Csökkenő irányzatot mutat a lakosság egy főre jutó alkoholfogyasztása Szlovákiában - írta honlapján a pluska.sk szlovák hírportál a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) aktuális statisztikájára hivatkozva kedden.


London után alkoholgőzbár nyílik Ausztráliában is

A szemgolyókon, a tüdőn és a nyálkahártyán át szívhatják magukba az alkoholt egy újfajta kocsma vendégei az ausztráliai Brisbane-ben.


Jelentősen nőtt az alkoholfogyasztás okozta elhalálozások száma Szlovákiában

Jelentős mértékben, három év alatt 60 százalékkal emelkedett az alkoholfogyasztás okozta betegségek miatti elhalálozások száma Szlovákiában - írta csütörtöki számában a Sme című szlovák liberális napilap.


Öt literrel csökkent öt év alatt az oroszok alkoholfogyasztása

Majdnem öt literrel csökkent az oroszok évi átlagos alkoholfogyasztása az elmúlt öt évben - közölte csütörtökön az orosz egészségügyi minisztérium vezető pszichiáter-narkológusa.


OECD-jelentés: egyre gyakoribbak a nagy ivászatok a fiatalok körében

A gazdag, fejlett országokban csökkent az alkoholfogyasztás mértéke az elmúlt két évtizedben, ám a fiatalok körében megnövekedett a veszélyes nagy ivászatok gyakorisága - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss jelentéséből, amely szerint Magyarország a hetedik helyen áll a felnőttek fejenkénti éves alkoholfogyasztása tekintetében.


Ókori recept másnaposság ellen

Levelekből fűzött nyaklánccal enyhítették a másnaposság kínjait a Nílus menti birodalomban, az ókori egyiptomi gyógymódok a Nagy-Britanniában megjelent, harminc orvosi témájú papiruszt tartalmazó kiadványnak köszönhetően ismerhetők meg.


Porított szeszesitalok kerülhetnek nyárra az amerikai üzletekbe

Vízben azonnal oldódó alkoholos italporok kerülhetnek nyárra az amerikai üzletekbe, miután az Egyesült Államok alkohol- és dohányadóügyi és kereskedelmi irodája jóváhagyta az arizonai Lipsmark cég Palcohol márkanevű termékeinek címkéit - írta csütörtöki számában a The Wall Street Journal.


| | 3 | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">